Η μάχη των Smart Watches, Samsung Gear, Sony SmartWatch 2 ή κάποιο άλλο;

14:28 5/9/2013 - Πηγή: GoodByte

Goodbyte

Η χθεσινή πρώτη μέρα της IFA 2013 μας έφερε μπροστά σε μια νέα γενιά συσκευών, τα λεγόμενα και smartwatches. Η αλήθεια είναι ότι τα περιμέναμε τόσο πολύ καιρό, που οι απαιτήσεις μας είναι πολύ αυξημένες. Οι επιλογές αυτή τη στιγμή είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, αλλά αυτό αναμένεται να αλλάξει σύντομα.

Από τη μία, το Sony SmartWatch 2 αποτελεί ουσιαστικά το μοναδικό δοκιμασμένο έξυπνο ρολόι,

μιας και αποτελεί τη δεύτερη έκδοση της σιεράς.

Σε σχέση με το Gear, είναι περισσότερο ρολόι και αρκετά πιο γήινο. Πιθανότατα αυτοί είναι και οι λόγοι που μας αρέσει περισσότερο συν το γεγονός ότι η μπαταρία του κρατάει 3-4 φορές περισσότερο απο εκείνη του Samsung watch.

Όταν ξεκίνησε η μετάβαση από τα συμβατικά κινητά στα smartphones, η έλλειψη μπαταριών μεγάλης διάρκειας δεν μας απασχολούσε ιδιαίτερα. Δεν είχαμε ζήσει εποχές που η μπαταρία κρατάει μόλις μια ημέρα, οπότε κανείς δεν ήξερε πόσο “σπαστικό” είναι να φορτίζεις κάθε τρεις και λίγο μια συσκευή που φόρτιζες ανά 5-7 ημέρες.

Έχοντας πλέον βιώσει μια τέτοια κατάσταση, σκεφτείτε πόσο πιο “σπαστικό” θα είναι να πρέπει να φορτίζεται το ρολόι σας κάθε μέρα! Φρική.

Σίγουρα οι 3-4 μέρες δεν είναι πολλές, αλλά είναι 3-4 φορές λιγότερες το χρόνο. Και σύμφωνα με τη Sony, σε ήπια χρήση η αυτονομία μπορεί να φτάσει τις 7 ημέρες. Όλα αυτά, χάρη στην transflective οθόνη και τα λιγότερα περιττά κατά εμάς features.

Το Gear από την άλλη είναι μια συσκευή από το μέλλον. Ενσωματώνει σχεδόν τα πάντα, αλλά δεν ξέρω αν καταφέρνει να κάνει έστω και ένα από αυτά σε καλό επίπεδο. Είναι παχύ, δεν αλλάζει λουράκι και έχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ πλαίσιο. Είμαι σίγουρος ότι η επόμενη του έκδοση θα είναι καλύτερη από το SmartWatch 3, αλλά μέχρι τότε η ψήφος μου πάει στο Sony (ακόμα και αν χρησιμοποιεί Bluetooth 3 για κάποιον ηλ… λόγο).

Φυσικά στην αγορά υπάρχουν και άλλες επιλογές, όπως το Pebble ή το Toq που φέρνει η Qualcomm, ενώ Google και Apple αναμένται να μπουν σύντομα στο παιχνίδι.

Τελική συμβουλή, περιμέντε μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη, ώστε να υπάρχουν ικανοποιητικά reviews στο διαδίκτυο και περισσότερες επιλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα