iOS 6, Γιατί έτσι μας αρέσει! ;) [Editorial]

Goodbyte

Εχθές αναβάθμισα και εγώ τις Apple συσκευές μου, iPhone 4S και iPad 2, στο νέο iOS 6. Για να πω την αλήθεια το νέο λογισμικό μου έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις – αν εξαιρέσεις μερικά λάθη που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν – και γι΄αυτό θέλω να τις μοιραστώ μαζί σας.

Καταρχάς, το πρώτο και κυριότερο χαρακτηριστικό που

με έχει εντυπωσιάσει είναι η ταχύτητα του κινητού. Δεν ξέρω αν όντως έχει τόσο μεγάλη διαφορά από το iOS 5 ή μου το έχει δημιουργήσει η Apple με την πλύση εγκεφάλου που κάνει στους καταναλωτές, αλλά το κινητό φαίνεται να πάει σφαίρα.

Ειδικά ο Safari, φαίνεται να έχει μεγάλη βελτίωση μιας και είναι πιο γρήγορος από πριν και έχει νέες λειτουργίες που έλειπαν από τις προηγούμενες εκδόσεις. Δεν θα αναφερθώ στα iCloud Tabs (μιας και αυτό το βλέπουμε καιρό τώρα στον Chrome), αλλά στην αίσθηση που δίνει γενικά κατά το browsing και ειδικά με τη επιλογή για πλήρη οθόνη.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που με έχει εντυπωσιάσει, είναι τα κοινά άλμπουμ φωτογραφιών (μέσω της ροής φωτογραφιών), όπου οι iOS 6 χρήστες μπορούν να μοιράζονται εύκολα τις φωτογραφίες τους. Μια έξυπνη κίνηση της Apple, είναι η δυνατότητα για δημοσίευση σχολίων (και like) στις κοινές φωτογραφίες. Κάτι που δείχνει μια προσπάθεια της εταιρείας να κάνει το iPhone ακόμη πιο social phone, αν υπολογίσουμε και την ενσωμάτωση του Facebook και του Twitter που μου αρέσει πάρα πολύ.

Εξίσου εντυπωσιακό με τα κοινά άλμπουμ φωτογραφιών είναι το VIP Mail και το ανανεωμένο Notification Center, όπου κάνουν την ζωή κάθε iOS χρήστη πολύ πιο εύκολη. Το πρώτο γιατί το σημαντικά mail φαίνονται/χτυπάνε σαν μηνύματα και το δεύτερο επειδή έχει γίνει το δεξί μου χέρι στο social networking . Πιο συγκεκριμένα, το νέο Notification Center μου θυμίζει τα γενέθλια των φίλων μου και μου δίνει μια άμεση πρόσβαση στο Twitter και στο Facebook.

Αυτό που μου φαίνεται χρήσιμο στο νέο λογισμικό της Apple, είναι η δυνατότητα που έχει αποκτήσει ο browser για upload φωτογραφιών. Η λειτουργία αυτή είναι από τις αγαπημένες μου, διότι έλειπε από το iPad (εκεί το χρειάζομαι) και δεν μπορούσα να γράψω άρθρα στο site, χωρίς την βοήθεια εφαρμογών (πχ. Blogsy). Πλέον μπορώ να βάζω φωτογραφίες στα άρθρα μου άμεσα και χωρίς κόπο. Δηλαδή, μπορώ να χρησιμοποιήσω το iPad ως εργαλείο δουλειάς και όχι σαν παιχνίδι.

Τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του iOS 6 είναι το WiFi και οι νέοι χάρτες της Apple. Μιας και η Apple έχει κάνει ένα γελοίο λάθος και το iOS 6 έχει προβλήματα σύνδεσης με το WiFi, κάτι που ελπίζω να λυθεί σύντομα.

Επιπλέον, νέοι χάρτες είναι ένα μεγάλο φάουλ από την εταιρεία, καθώς η απομάκρυνση της Apple από την Google έχει σοβαρό αντίκτυπο στου νέους χάρτες. Οι Apple Maps είναι κάτι καινούργιο με αρκετά προβλήματα (δεν θυμίζει Apple αυτό) και μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ένα βήμα πίσω σε σχέση με τους Google Maps.

Εν κατακλείδι, με το iOS 6 θα δείτε τρομερή βελτίωση στο iPhone σας και αξίζει να το βάλετε. Η ζωή σας θα γίνει πιο απλή και το social

Keywords
Τυχαία Θέματα