MakerBot Replicator 2, O πρώτος desktop 3D εκτυπωτής νέας γενιάς

Goodbyte

Αν υπάρχει ένα gadget που θέλουμε σύντομα να έχουμε στο σπίτι μας, αυτό είναι ένας 3D εκτυπωτής. Ο MakerBot Replicator 2 κυκλοφορεί ως ο πρώτος desktop 3D printer και όπως θα δείτε και στα βίντεο, φτιάχνει σχεδόν τα πάντα.

Όσοι δεν γνωρίζουν τι ακριβώς κάνει ένας 3D εκτυπωτής, αξίζει να αναφέρουμε ότι ουσιαστικά δημιουργεί εκ του μηδενός όποιο αντικείμενο εσείς έχετε σχεδιάσει. Αντί για απλό μελάνι που θα βάζατε σε έναν συμβατικό εκτυπωτή, στον 3D printer θα πρέπει να βάλετε κάποιο ειδικό υλικό (στην περίπτωση του

Replicator 2 ένα βιοπλαστικό φτιαγμένο από καλαμπόκι!) και αυτός θα αναλάβει να “εκτυπώσει” στρώση στρώση το αντικείμενο σας.

Το κόστος του Replicator 2 φτάνει τα 2.199 δολάρια, αλλά με βάση τις δυνατότητες που προσφέρει δεν θα περιμέναμε τίποτα λιγότερο. Όπως κάθε νέα τεχνολογία, αρχικά θα βρει το καταφύγιο της κυρίως στους επαγγελματίες μηχανικούς που θέλουν να δουν κάποια πρωτότυπα αντικείμενα πριν τα δώσουν για μαζική παραγωγή, αλλά σιγά σιγά είναι βέβαιο ότι θα τη δούμε να εισχωρεί και σε ερασιτέχνες τους είδους.

Αν είστε ένας από αυτούς, μπορείτε να παραγγείλετε τον MakerBot Replicator 2 από σήμερα μέσω της αντίστοιχης ιστοσελίδας.

Το παρόν άρθρο MakerBot Replicator 2, O πρώτος desktop 3D εκτυπωτής νέας γενιάς αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα