Assassin’s Creed IV: Black Flag: Κόβοντας… βόλτες στην Καραϊβική!

Τα Assassin’s Creed δεν χρειάζονται συστάσεις, έτσι; Κατά γενική ομολογία, το τέταρτο παιχνίδι της σειράς είναι ένα από τα πλέον αναμενόμενα για τη σεζόν που έρχονται αφού η Ubisoft, αφ’ ενός μας έχει ανοίξει την όρεξη με τα όσα έχει ως τώρα αποκαλύψει, αφ’ ετέρου υπόσχεται τον ουρανό με τ’ άστρα στο καλύτερο και αρτιότερο παιχνίδι της σειράς. Δεν μπορώ να σου πω αν θα τηρήσει ή όχι την υπόσχεσή της. Μπορώ όμως να σου μεταφέρω τη hands-on εμπειρία μου από το Assassin’s Creed IV: Black Flag

στη gamescom κι από ‘κει και πέρα, μεγάλο παιδί είσαι, βγάλε συμπεράσματα μόνος σου.

Με το Assassin’s Creed IV: Black Flag… μου έφυγε το κλαπέτο, μεγάλε! Κι αυτό διότι στο playthrough μου, είχα την ευκαιρία ελέγχοντας τον Edward Kenway (της γνωστής οικογενείας) να βολτάρω στη θάλασσα της Καραϊβικής κάνοντας… τα πάντα! Από ψάρεμα φαλαινών (κι ας γκαρίζει η PETA) και διάφορα θελήματα για τους κατοίκους των νησακίων, μέχρι αποστολές με ρεσάλτα, κανονιοβολισμούς, πολιορκίες και άλλα τέτοια ωραία! Ο χάρτης ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ και διάσπαρτος με νησάκια, νησίδες, λιμάνια, όρμους, κάστρα και λογής-λογής σημεία ενδιαφέροντος που με γέμισαν δέος και… άγχος αφού δεν ήξερα πού να πρωτοπάω –και το ρολόι μετρούσε αντίστροφα, δεν μπορούσα να «κατασκηνώσω», βλέπεις, μπροστά από το Xbox One που έτρεχε το παιχνίδι.

Έφερα εις πέρας δύο αποστολές. Στην πρώτη, έπρεπε να δολοφονήσω έναν καπετάνιο –δεν σου λέω περισσότερα για να μη spoilerάρω την εμπειρία σου. Θα μπορούσα να το κάνω όσο το πλοίο του ήταν δεμένο στο λιμάνι, έλα που είμαι γράσο όμως και με ανακάλυψαν. Έτσι, καβάλησα το Jackdaw, το πλοίο μου (έχεις το ίδιο καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, το αναβαθμίζεις, το επιδιορθώνεις, το επανδρώνεις και το εξοπλίζεις με καλύτερα υλικά/πόρους/δυναμικό όσο προχωράς) και ξεκίνησε ένα τρελό κυνήγι στα νησιά της Καραϊβικής. Τελικά τον εγκλώβισα και αφού προξένησα σημαντικές φθορές στο πλοίο του, όρμησα με τους άνδρες μου για να τον σφάξω με τη σπαθούμπα μου –θέμα τιμής.

Η πειρατεία σκοτώνει…

Στη δεύτερη αποστολή η δράση μεταφέρθηκε στην Αβάνα η οποία στο παιχνίδι βρίσκεται υπό ισπανική κυριαρχία. Εκεί μου ζητήθηκε να ξεπαστρέψω έναν τοπικό άρχοντα, με τη δυσκολία του όλου εγχειρήματος να εντοπίζεται στους ελεύθερους σκοπευτές (για τα δεδομένα της εποχής…) που ήταν ακροβολισμένοι γύρω απ’ την περιοχή που σουλάτσαρε ο τύπος. Τελικά, με κάμποσο stealth και… τσούκου-τσούκου-μπολ, κατάφερα να τους «φάω» έναν προς έναν, πριν κατέβω στο αίθριο που βρισκόταν ο στόχος μου και τον στείλω παρέα με τη συνοδεία του να συναντήσουν τον Δημιουργό τους. Παλιό, καλό Assassin’s Creed, μην το ψάχνεις…

Το Assassin’s Creed IV: Black Flag θα είναι γιγαντιαίο. Από κάθε άποψη. Με έναν σούπερ κόσμο, τόσο από πλευράς μεγέθους όσο και από πλευράς ζωντάνιας, ενδιαφέρον setting και πολλά υποσχόμενα σενάριο και πλοκή, θα είναι χωρίς υπερβολή το action παιχνίδι της χρονιάς. Μη ρωτάς πώς το ξέρω. Το ξέρω. Εσύ απλά κοίτα να προετοιμαστείς κατάλληλα γι’ αυτό.

Το Assassin’s Creed IV: Black Flag κυκλοφορεί την 1η Νοεμβρίου σε PS3, Xbox 360 και Wii U, στις 29 Νοεμβρίου στο PS4, εντός του ίδιου μήνα στο Xbox One και μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του έτους στα PC.



Keywords
Τυχαία Θέματα