Φέτος θα δούμε Ελληνικές startup να εξαγοράζουν Ελληνικές startup

15:44 2/1/2014 - Πηγή: GoodByte

Goodbyte

Το 2013 ήταν μια χρονιά καινοτομίας για την Ελλάδα. Η καινοτομία που αναφέρω δεν ήταν σε συμφωνία με οικονομική άνθηση και πολλές επενδύσεις, αλλά μπήκαν τα θεμέλια για ένα καλύτερο μέλλον. Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων ξέφυγε από τη λογική του δημοσίου και άνθησαν πολλές μικρές τεχνολογικές startup.

Πολλές startup δεν έχουν κάνει έναρξη εταιρίας, καθώς στην χώρα μας η νομοθεσία είναι ενάντια στην επιχειρηματικότητα, αλλά με πάθος με μεράκι ανάπτυξαν κάτι νέο, καινοτόμο, αλλά μη επικερδές. Μη επικερδές από

οικονομικής φύσεως, γιατί όσοι ασχολήθηκαν με κάτι έχουν κερδίσει πολλά και αυτά θα τα κεφαλαιοποιήσουν στο μέλλον. Αρχής γενομένης από φέτος.

Πλέον, υπάρχουν αρκετές “δεμένες” ομάδες με πάθος, επιχειρηματικό πνεύμα και τεχνολογία που μπορεί να αξιοποιηθεί από νέες startup. Στο εξωτερικό πολλές μικρές εταιρίες εξαγοράζονται από μεγαλύτερες μόνο και μόνο για την ομάδα τους και θα δούμε κάτι αντίστοιχο και στην χώρα μας. Φέτος, είναι η χρονιά που θα δούμε μεγάλες χρηματοδοτήσεις σε πολλές Ελληνικές startup. Στα Business Plan θα υπάρχει πρόβλεψη εξαγοράς startup για την τεχνολογία, αλλά και την ομάδα της.

Αυτοί που προσπάθησαν στην Ελλάδα της βαθιάς κρίσης θα ανταμειφθούν, αρκεί να τολμήσουν και να αλλάξουν στρατηγική για την startup τους. Μη φοβηθούν την εξαγορά, γιατί δεν αυτό δεν σημαίνει να εγκαταλείψουν το όνειρο τους, απλά θα υπάρξει εξέλιξη αυτού.

Η εξαγορά που αναφέρω δεν θα είναι πολλών χιλιάδων ευρώ, αλλά λίγων. Όλοι θέλουν να πάρουν πολλά λεφτά, όμως δεν θα γίνει. Αυτό που θα δούμε είναι μικρά ποσά, λίγο ποσοστό (από τη νέα εταιρία) και μια θέση εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα