Nvidia Tegra 4, 4 CPU, 72 Cuda GPUs, καθόλου LTE!

10:41 7/1/2013 - Πηγή: GoodByte

Goodbyte

Η Μαγεία της έκθεσης CES που λαμβάνει χώρα στο Las Vegas των Ηνωμένων Πολιτειών, μόλις ξεκίνησε! Τον χορό φέτος έσυρε η Nvidia, η οποία σε ένα event μας αποκάλυψε τα σχέδια για το μέλλον, τα οποία έχουν πολλούς, πολλούς πυρήνες!

Η εταιρεία, χωρίς πολλά πολλά ανακοίνωσε την επόμενη γενιά mobile επεξεργαστών

της. Όπως φαντάζεστε το νούμερο 4 αντικαθιστά το υπάρχον 3 και καταλήγουμε στον Tegra 4. Το νέο SoC είναι, προφανώς, τετραπύρηνο, ωστόσο αυτή τη φορά οι πυρήνες είναι νέα αρχιτεκτονικής, Cortex A-15, κάτι που συνεπάγεται πολλές βελτιώσεις στην απόδοση.

Αυτό το καρέ πυρήνων θα συνδυάζεται με έναν μικρότερο πυρήνα, χρονισμένο αρκετά χαμηλότερα, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για μικρές καθημερινές δουλειές, όπως το mail και τα τηλέφωνα/SMS σας. Όσον αφορά την συνδεσιμότητά, αυτή είναι για ακόμα φορά η αχίλλειος φτέρνα του SoC, καθώς δεν ενσωματώνει το modem του LTE, κάτι που σημαίνει πως όποιος κατασκευαστής θελήσει να δημιουργήσει μία συσκευή με LTE, θα πρέπει να βρει επιπλέον χώρο, και χρήμα, για να το ενσωματώσει.

Όταν η κουβέντα έρθει στα γραφικά, η εταιρεία δεν αστειεύεται, τιμώντας το όνομά της. Το νέο SoC ενσωματώνει 72 πυρήνες γραφικών αρχιτεκτονικής Cuda, οι οποίο είναι ικανοί να προβάλλουν περιεχόμενο σε ανάλυση 4K στην τηλεόρασή σας μέσω καλωδίου HDMI. Φυσικά, τα mobile games αυτή την στιγμή ίσα που θα ξυπνούν τον Tegra 4, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε κάποιο καιρό, ώστε οι εταιρείες να αναπτύξουν παιχνίδια, τα οποία θα μπορέσουν να να δώσουν στον Tegra 4 κάτι σοβαρό να ασχοληθεί.

Η Nvidia δεν ήταν ξεκάθαρη για την διαθεσιμότητα του νέου SoC, αλλά λογικά από το καλοκαίρι και μετά, η αγορά θα αρχίσει να κατακλύζεται με συσκευές που τον χρησιμοποιούν!

Keywords
Τυχαία Θέματα