Houston we have a problem!

01:26 6/1/2013 - Πηγή: GoodByte

Goodbyte

Ερευνητές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στην NASA, και όχι μόνο, αφού σύμφωνα με τις μελέτες τους οι αστροναύτες κινδυνεύουν όσο βρίσκονται εκεί πάνω!

Και δεν αναφερόμαστε φυσικά στο γεγονός ότι χιλιάδες πράγματα μπορούν να πάνε στραβά κατά την διάρκεια της εκάστοτε αποστολής, αλλά στο ότι είναι ουσιαστικά απροστάτευτοι απέναντι στην κοσμική ακτινοβολία.

Αυτό βέβαια το ξέραμε. Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι πως η κοσμική ακτινοβολία μπορεί να αποτελέσει αιτία για την εμφάνιση

του Αλτσχάιμερ! Και εκεί έξω, ο τόπος είναι γεμάτος από κοσμική ακτινοβολία, την ακτινοβολία δηλαδή που μας έρχεται από το σύνολο του γαλαξία και όχι μόνο.

Το κακό με αυτό το είδος ακτινοβολίας είναι πως είναι πολύ διεισδυτική, και για τον λόγο αυτό δεν αρκούν τα τοιχώματα της ατράκτου ή οι στολές που φορούν οι αστροναύτες. Σε αυτό το πρόβλημα καλείται να δώσουν λύση πλέον οι ειδικοί…

Από την άλλη όμως, είναι γνωστό πως η κοσμική ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει καρκίνο ή άλλες τέτοιες μεταλλάξεις… παρόλα αυτά φαίνεται πως η “γλύκα” του να πας εκεί έξω, αξίζει το ρίσκο!

Keywords
Τυχαία Θέματα