NVIDIA Tegra 4, Το θηρίο με τους 72 πυρήνες GPU!

Goodbyte

Τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου επεξεργαστή της NVIDIA, Tegra 4, ήρθαν στο φως μέσω Κίνας. Πρόκειται για την επόμενη γενιά mobile επεξεργαστών, την οποία θα δούμε στα πρώτα κινητά και tablets στην έκθεση MWC 2013 της Βαρκελώνης.

Μπορεί αυτή τη στιγμή, ο Snapdragon S4 Pro

να είναι ο δυνατότερος επεξεργαστής της αγοράς, αλλά σύντομα τα πράγματα θα αλλάξουν, όπως συμβαίνει άλλωστε κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Ο NVIDIA Tegra 4 καταφθάνει και μαζί του φέρνει 6 φορές περισσότερους πυρήνες γραφικών και νέα αρχιτεκτονική στο κομμάτι της CPU.

Και πάλι θα δούμε 4 + 1 πυρήνες, όμως αυτή τη φορά θα είναι αρχιτεκτονικής ARM Cortex-A15. Η μετάβαση στο νέο πρότυπο, σημαίνει και την μείωση της κατανάλωσης λόγω της κατασκευής στα 28nm. Η απόδοση του επεξεργαστή αναμένεται να είναι επιπέδου desktop, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι θα συνδυάζεται με μνήμη RAM DDR3L, USB 3.0 και υποστήριξη σε αναλύσεις ακόμα και 4K.

Αν δεν γίνει κάποια μεγάλη έκπληξη, λογικά θα δούμε τις πρώτες συσκευές με NVIDIA Tegra 4 στην έκθεση MWC της Βαρκελώνης στις 25 Φεβρουαρίου του 2013. Ίδωμεν!

Keywords
Τυχαία Θέματα