Samsung Galaxy Grand, Γιατί και η μεσαία κατηγορία θέλει το phablet της!

Goodbyte

Η Samsung ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία του Samsung Galaxy Grand. Όπως καταλαβαίνετε από το όνομα, το Grand είναι μια πραγματικά μεγάλη συσκευή σε διαστάσεις, με προσανατολισμό τιμής προς τη μεσαία κατηγορία. Παρ’ όλα αυτά, τα χαρακτηριστικά του δεν είναι καθόλου άσχημα.

Μπορεί το Samsung Galaxy Note

II να είναι ο απόλυτος βασιλιάς της κατηγορίας, όμως η τιμή του είναι πραγματικά πολύ υψηλή για τους περισσότερους καταναλωτές. Η Samsung πρέπει να “μέτρησε” το κενό στη μεσαία κατηγορία και δημιούργησε ένα χαμηλότερων δυνατοτήτων phablet.

Η ιστορία με το Galaxy Grand θυμίζει εκείνη του Samsung Galaxy S III mini, μόνο που εδώ το όνομα δεν θα μπορούσε να είναι ποτέ Note II mini. Ο λόγος φυσικά για αυτό, είναι ότι οι 5 ίντσες της οθόνης του Grand δεν είναι λίγες σε κανένα σύστημα μέτρησης!

Το μειονέκτημα της συσκευής είναι η χαμηλή ανάλυση της οθόνης, η οποία θα φτάνει μόνο τα 800×480 pixels. Η αναλογία PPI είναι μόλις 186 και αυτό σίγουρα θα κάνει την οθόνη να μοιάζει ποιοτικά με εκείνες των low spec μοντέλων της αγοράς. Παρ’ όλα αυτά, ο διπύρηνος επεξεργαστής του στα 1.2 GHz, το 1GB μνήμης RAM και τα 8 megapixels της κάμερας του δίνουν αρκετά εφόδια για να δημιουργήσει το δικό του κοινό.

Εξωτερικά δεν ξεφεύγει πολύ από τους “συγγενείς” του και το ίδιο θα πρέπει να ισχύει για την ποιότητα κατασκευής του. Λογικά θα το δούμε άμεσα στην αγορά, σε τιμή αρκετά χαμηλότερη από εκείνη του Note II και του Galaxy S III. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι θα κυκλοφορήσει και σε έκδοση με δύο κάρτες SIM, κάτι που θα βολέψει πολλούς ειδικά στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα