LG, Κανιβαλίζοντας το LG Optimus G

Goodbyte

Πριν καλά-καλά ξυπνήσω με χτύπησαν στο πρόσωπο οι τιμές του Nexus 4, 299 δολάρια για την έκδοση με τα 8 GB, 349 για την έκδοση με τα 16 GB. Ένα ρίγος διαπερνάει το σώμα μου, τα όνειρά μου για Windows Phone 8 διαλύονται.

Ας πάμε τώρα στα σοβαρά, στις 19 Σεπτεμβρίου του 2012 η LG παρουσίασε το LG Optimus G, ένα smartphone που είναι πραγματική ναυαρχίδα, με σύγχρονο τετραπύρηνο

επεξεργαστή της Qualcomm, τεράστια ανάλυση στην οθόνη, 8 ή 13 Megapixel κάμερα και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που το κατατάσσουν, δίχως φραγμούς σε ένα από τα καλύτερα smartphone του 2012, ανεξαρτήτως λογισμικού.

Ας δούμε λίγο, όμως το χρονικό, από την παρουσίαση του LG Optimus G, μέχρι την παρουσίαση του LG Nexus 4:

19 Σεπτεμβρίου: Παρουσίαση LG Optimus G10 Οκτωβρίου: Πρώτη ουσιαστική διαρροή από το Carphone Warehouse, ενώ πολλές άλλες φήμες κάναν την εμφάνιση τους πιο μπροστά12 Οκτωβρίου: Εκτενής παρουσίαση από Λευκορωσικό site15 Οκτωβρίου: Κάνουν την εμφάνιση τους φωτογραφίες από τη κάμερα στο Google Plus.17 Οκτωβρίου: Η Google ανακοινώνει το event της για την παρουσίαση της συσκευής στις 29 Οκτωβρίου αλλά τελικά ακυρώνεται λόγω του τυφώνα Sandy.22 Οκτωβρίου: Ανώτερος υπάλληλος της LG  επιβεβαιώνει την παρουσίαση της συσκευής, στις 29 Οκτωβρίου.25 Οκτωβρίου: Το Carphone Warehouse αρχίζει να δέχεται προπαραγγελίες για την συσκευή26 Οκτωβρίου: Γίνεται γνωστό πως ένα πρωτότυπο της συσκευής είχε χαθεί σε bar / Το manual της συσκευής διαρρέει από το επίσημο site της LG29 Οκτωβρίου: Δίνονται στην δημοσιότητα, από την Google, όλα τα στοιχεία της συσκευής στο διαδίκτυο, καθώς η εκδήλωση που είχε προγραμματίσει, ακυρώθηκε λόγω του τυφώνα Sandy.

Για να γίνει συνεργασία δύο εταιριών, που δεν έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο project απαιτεί χρόνο, άρα ή η Google ήξερε από πριν για την κατασκευή του LG Optimus G και είχε προαποφασίσει για την δημιουργία του LG Nexus 4 ή οι αποφάσεις λήφθηκαν πολύ γρήγορα, δηλαδή σε κάτι λιγότερο από 20 ημέρες, για την δημιουργία του LG Nexus 4.

Όποια και από τις δύο να είναι η περίπτωση, η ουσία παραμένει η ίδια, η LG κανιβάλισε το LG Optimus G και από την τιμή των 600+ ευρώ, θα πουλήσει την συσκευή λίγο πάνω από το κόστος της, όπως κάνει η ASUS στο Nexus 7. Η τιμή παραγωγής του LG Nexus 4, είναι γύρω στα 200 δολάρια, για την έκδοση με τα 8 GB, άρα από την μικρή έκδοση των 8 GB κερδίζει περίπου 100 δολάρια ενώ από την μεγαλύτερη έκδοση 150 δολάρια.

Άμα όμως συνυπολογίσουμε το κόστος έρευνας για τη μπαταρία, την οθόνη και τα υπόλοιπα μέρη του smartphone (βγάζουμε εκτός το λειτουργικό που το ανέλαβε η Google) το κέρδος πέφτει ακόμα χαμηλότερα. Αυτή είναι ακόμα μία απόδειξη για το πόσο μεγάλη πίεση υπάρχει στην αγορά των κινητών τηλεφώνων και tablet κατ’επέκταση για μείωση των τιμών αλλά και την μεγάλη αύξηση του ανταγωνισμού μεταξύ των εταιριών.

Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω τους αυριανούς αγοραστές smartphone, με δεδομένο ότι η πιο ακριβή έκδοση του iPhone στοιχίζει περί τ

Keywords
Τυχαία Θέματα