Apple, Απολύσεις στελεχών και αναδιάρθρωση τώρα!

Goodbyte

Ως κεραυνός έπεσε η είδηση της απομάκρυνσης του δημιουργού του iOS Scott Forstall αρχικά από την ηγεσία του τμήματος και στην συνέχεια από την ίδια την εταιρεία. Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η παντοδυναμία του Jony Ive, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος και για τη σχεδίαση του iOS!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η απόλυση ουσιαστικά από το τέλος του έτους του Scott

Forstall αποτελεί την αντίδραση της Apple στην κίνηση του να μην υπογράψει το χαρτί της “συγνώμης” για τους Apple Maps. Μπορεί ο Scott Fortstall να είναι μέλος της εταιρείας για 15 ολόκληρα χρόνια και να έχει πολλές σημαντικές επιτυχίες στο παλμαρέ του, αλλά η συγκεκριμένη κίνηση έφερε στην επιφάνεια τις αντιπάθειες που έτρεφαν για αυτόν πολλά υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας. Σύμφωνα με την WSJ, είχε ζητηθεί από τον Forstall να παραιτηθεί μετά από την άρνηση του να υπογράψει το κείμενο (τελικά υπήρχε μόνο η υπογραφή του Tim Cook), αλλά όπως κάθε λογικός άνθρωπος, εκείνος αρνήθηκε.

Σε πρώτη φάση, δεν θα αναλάβει κάποιος άλλος ολοκληρωτικά τα καθήκοντα του, καθώς αυτά θα μοιραστούν ανάμεσα στους Jony Ive, Bob Mansfield, Eddy Cue και Craig Federighi. Ο πρώτος αποκτά πλέον ηγετικό ρόλο στη σχεδίαση και του mobile λειτουργικού της εταιρείας, κάτι που δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες για το επόμενο iOS 7 του 2013.

O Craig Federighi που μέχρι στιγμής ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη του OSX, πλέον αναλαμβάνει και το iOS, ενώ ο Eddy Cue θα έχει τη “χαρά” να εξελίσσει το Siri και τους Apple Maps (!). Ο Bob Mansfield που βρισκόταν λίγους μόλις μήνες πριν την συνταξιοδότηση του, προφανώς αποφάσισε να μείνει για να βοηθήσει στη δύσκολη αυτή φάση και θα ασχοληθεί με την ενοποίηση κάποιων τμημάτων της εταιρείας στο κομμάτι των τηλεπικοινωνιών.

Εκτός από τον Scott Forstall, εκτός Apple βρέθηκε και ο John Browett -υπεύθυνος για τo Retail κομμάτι-, ο οποίος είχε προσληφθεί στην εταιρεία πριν από έξι μήνες αφήνοντας την θέση του στην αλυσίδα Dixons. Η δική του αποχώρηση ήταν πιο λογική, καθώς θεωρείται υπεύθυνος για αρκετά προβλήματα διαθεσιμότητας και οργάνωσης που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα στα Apple Stores.

Το παρόν άρθρο Apple, Απολύσεις στελεχών και αναδιάρθρωση τώρα! αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα