Foxconn, Ένα ακόμη θύμα των hackers!

18:10 9/2/2012 - Πηγή: GoodByte

Απ’ότι φαίνεται η πασίγνωστη εταιρία Foxconn έχει βρει πραγματικά τον μπελά της. Μετά την κατηγορία που δέχτηκε για απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, μία επίθεση από hackers έρχεται να της δημιουργήσει νέα προβλήματα.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Foxconn, για όσους δεν το γνωρίζουν, πριν από

λίγο καιρό κατηγορήθηκε για τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στα εργοστάσια της και οι οποίες απ’ότι φαίνεται είναι πραγματικά απάνθρωπες. Αυτό, όπως όλοι περιμέναμε, αποτέλεσε ένα μεγάλο χτύπημα για την εταιρία.

Απ’ότι φαίνεται όμως, τα προβλήματα της δεν τελειώνουν εδώ. Μόλις πριν από λίγο δέχτηκε ένα ακόμα χτύπημα από την hack ομάδα SwaggSec, η οποία κατόρθωσε να εισχωρήσει σε έναν από τους server της εταιρίας, μέσω ενός κενού ασφαλείας του Internet Explorer, και να υποκλέψει usernames και passwords. Φυσικά οι λογαριασμοί αυτοί έχουν απενεργοποιηθεί αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της εν λόγω ομάδας, ο λόγος που πραγματοποίησε την συγκεκριμένη επίθεση δεν έχει να κάνει με την κατηγορία που δέχτηκε η Foxconn για τις συνθήκες εργασίας, αλλά ούτε για να βρουν πληροφορίες για το νέο μοντέλο της Apple. Μοναδικός τους σκοπός ήταν η διασκέδαση…

Τρομερό; Εσείς τι λέτε;

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα