Nokia, Διαθέσιμη η Belle αναβάθμιση του Symbian

18:10 9/2/2012 - Πηγή: GoodByte

Έφτασε επιτέλους η «πολυαναμενόμενη» αναβάθμιση του Symbian, η έκδοση Belle! Την περιμέναμε καιρό, και από σήμερα, είναι διαθέσιμη μέσω του επίσημου site της Nokia. Το update είναι διαθέσιμο για της εξής συσκευές…

Nokia N8
Nokia X7
Nokia E6
Nokia E7
Nokia C7
Nokia Oro
Nokia C6-01

Ακόμα, μέσω του NaviFirm, διατίθεται για

τις εξής συσκευές:

Nokia N8, (Middle East countries)
Nokia X7, (Middle East countries, Hong Kong, India)
Nokia E6, (Argentina, Bagladesh, Belgium, Brazil, Cambodia, Hong Kong, Hungary, India, Russia, Middle East countries)
Nokia E7 (Austria, Argentina, Hong Kong, India, Middle East countries)
Nokia C7 (Hong Kong, Argentina, Middle East countries)
Nokia C6-01 (Middle East countries, Hong Kong)

Η αναβάθμιση δεν μπορεί ακόμα να γίνει OTA (Over The Air), λόγω τεχνικών ζητημάτων, πράγμα που σημαίνει ότι γίνεται μόνο μέσω υπολογιστή προσωρινά, με την τελευταία έκδοση του Nokia Suite(μπορείτε να την βρείτε εδώ). Η έκδοση του νέου firmware είναι η v111.030, και η αναβάθμιση επιτρέπεται μετά από έλεγχο στο Product Code της συσκευής.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Πριν κάνετε την όποια ενέργεια, θα πρέπει να κάνετε BackUp στα δεδομένα της συσκευής σας, για αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων.

Οι εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει στην μνήμη C της συσκευής σας θα χαθούν, αλλά μπορείτε να τις ανακτήσετε μέσω του Nokia Store.

Αφού εγκαταστήσετε και «τρέξετε» το Nokia Suite στον υπολογιστή σας, και συνδέσετε την συσκευή σας, θα ξεκινήσει η διαδικασία αναβάθμισης, επιλέγοντας Update Via PC, έχοντας πρώτα κατεβάσει το Update στον σκληρό σας δίσκο. Το αρχείο του Update απαιτεί από 250 ως 390MB, ανάλογα την συσκευή που διαθέτετε. Μόλις κάνετε σωστά όλα τα βήματα, θα αρχίσει το Update, το οποίο χρειάζεται κάποια ώρα, για να ολοκληρωθεί επιτυχώς.

Η νέα έκδοση του Symbian, η Belle, προσφέρει τα εξής:

Καλύτερη διαχείριση της RAM του κινητού σας. Πλέον έχουν εξαλειφθεί τα φαινόμενα πληρότητας μνήμης σε HD games, ενώ, όσες εφαρμογές και να ανοίξετε, θα παραμένουν ανοιχτές, χωρίς να πρέπει να κλείσουν, λόγω «ζορίσματος» της RAM. Κάτι που, πολύ απλά σημαίνει, καλύτερο Multitasking.

Το Qt 4.7.4 το οποίο είναι ενσωματωμένο πια στο firmware βελτιώθηκε σημαντικά, περιορίζοντας τα προβλήματα εγκατάστασης, και κάνοντας τις ταχύτερες από πριν.
Θα υπάρχει ολοκληρωμένη υποστήριξη NFC για όσες συσκευές το υποστηρίζουν, η οποία περιλαμβάνει: Tap ‘n’ Share (για εικόνες, βίντεο και επαφές), Tap ‘n’ Pair (συνδεσιμότητα μέσω BlueTooth με πολύ απλό τρόπο), Tap ‘n’ Access (αναζήτηση πληροφοριών με χρήση tags), και Tap ‘n’ Play (ξεκλειδώνει νέα επίπεδα σε παιχνίδια με NFC υποστήριξη)

Νέα οθόνη αναμονής, με λεπτότερη Status Bar στην κορυφή, και προαιρετικά (σε κάποιες εφαρμογές), ξεχωριστή μπάρα στο κάτω μέρος, που θα προσφέρει περισσότερες χρήσιμες ενδείξεις.

Τα Widgets πλέον θα έχουν πέντε διαφορετικά μεγέθη (1

Keywords
Τυχαία Θέματα