ENCODE, το “άχρηστο” κομμάτι του DNA! [study]

20:31 6/9/2012 - Πηγή: GoodByte

Goodbyte

Μια σπουδαία μελέτη βασισμένη στο πρόγραμμα ENCODE αποκάλυψε πως οι μέχρι σήμερα αντιλήψεις περί “άχρηστου” ή μη λειτουργικού μέρους του DNA πρέπει να αναθεωρηθούν.

Το πρόγραμμα ENCODE αποτελεί στην ουσία την εγκυκλοπαίδεια του DNA, για την οποία εργάστηκαν 442 επιστήμονες από 32 διαφορετικά Ινστιτούτα Βιολογίας. Τα αποτελέσματα απλά εντυπωσιακά! Για πρώτη φορά, το 2003, ο άνθρωπος μπορεί να γνωρίζει “από τι είναι φτιαγμένος”!

Εκατοντάδες

οι μελέτες πάνω στο λεξικό του γονιδιώματος αποκαλύπτουν ακόμα το πως λειτουργεί το DNA και την σημασία των γονιδίων στην εξέλιξη. Μια από αυτές ήρθε για να αλλάξει άρδην τα πράγματα, αφού όπως φαίνεται “άχρηστο” κομμάτι στο DNA δεν υπάρχει!

Μέχρι τώρα, οι ειδικοί πίστευαν πως πάνω από το 80% του DNA στην ουσία δεν κάνει κάτι το σπουδαίο για την εξέλιξη και την ζωή. Τα αποτελέσματα όμως της αποκρυπτογράφησης του DNA δείχνουν πως μέσα σε αυτό το 80% στεγάζονται κύριες λειτουργίες, ενώ πιστεύουν πως εκεί μέσα μπορεί να κρύβονται μυστικά που αφορούν ασθένειες και ένστικτα!

Αναμφίβολα, βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή της γενετικής, αφού πλέον μπορούμε να “διαβάσουμε” την ζωή σαν ανοιχτό βιβλίο! Το μέλλον διαγράφεται λαμπρό!

Το παρόν άρθρο ENCODE, το “άχρηστο” κομμάτι του DNA! [study] αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα