Voyager 1, έτοιμος να φύγει από το ηλιακό μας σύστημα!

20:31 6/9/2012 - Πηγή: GoodByte

Goodbyte

Ο Voyager 1 είναι πλέον έτοιμος να φύγει από το ηλιακό μας σύστημα και να ταξιδέψει προς το άγνωστο, έπειτα από 35 χρόνια πορείας!

Εκτοξεύθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1977 με στόχο όχι μόνο να μας δώσει πληροφορίες για τα ουράνια σώματα του ηλιακού συστήματος, αλλά πολύ περισσότερο για να μεταφέρει το μήνυμα ότι σε αυτή την γωνιά του Σύμπαντος υπάρχει ζωή!

Πρόκειται για τον απόλυτο μαραθωνοδρόμο, αφού μέχρι τώρα έχει διανύσει περισσότερα από 18 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα και βρίσκεται

σε ένα σημείο που ο Ήλιος φαίνεται ως μια μικρή κουκκίδα στον ορίζοντα!

Στην “βαλίτσα” του έχει ένα μήνυμα για “κάποιον” εκεί έξω, ένα μήνυμα που περιλαμβάνει εικόνες από την Γη, ήχους, μουσική, 55 διαλέκτους αρχαίων πολιτισμών, κινέζικα, λατινικά και άλλες.

Στο ερώτημα πότε θα βρίσκεται έξω πλέον από το ηλιακό μας σύστημα, οι ειδικοί δεν μπορούν να δώσουν απάντηση οριστική. “Μπορεί σε μερικές μέρες ή ακόμα και σε μήνες”, λένε. Το μόνο σίγουρο είναι πως το τεράστιο αυτό άλμα έπεται και μάλιστα άμεσα!

Έτσι, ο Voyager 1 θα αποτελεί το πρώτο αντικείμενο που θα έχει σταλεί από τον άνθρωπο “εκεί πέρα” σπάζοντας τα μέχρι σήμερα όρια! Το αδελφάκι του, Voyager 2, σύντομα θα φτάσει και αυτό σε ανάλογο σημείο κινούμενο προς την αντίθετη όμως κατεύθυνση.

Οι μπαταρίες του θα τελειώσουν το 2025, οπότε και θα χάσουμε τα ίχνη τους. Όμως, η πορεία τους προς το άγνωστο θα συνεχιστεί με την ελπίδα όλων μας κάποτε το σπουδαίο μήνυμα που φέρουν να βρει τελικά παραλήπτη! Καλό ταξίδι…

Το παρόν άρθρο Voyager 1, έτοιμος να φύγει από το ηλιακό μας σύστημα! αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα