CryEngine 3, Γραφικά και φυσική που τείνουν στην πραγματικότητα

02:15 1/6/2012 - Πηγή: GoodByte

Κάποτε, ρεαλισμός ήταν τα γραφικά να είναι όσο πιο αληθοφανή γίνεται, δηλαδή να θυμίζουν το πραγματικό αντικείμενο, ανθρωπο, όχημα, γενικά τα πάντα. Πλέον, έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που τα γραφικά δεν βελτιώνονται με τον ρυθμό που γινόταν παλαιότερα, όπότε το βάρος έχει πέσει στην φυσική, δηλαδή πως αλληλεπιδρούν τα στοιχεία ενός χώρου με τα υπόλοιπα γύρω τους.

Όταν λοιπόν παίζεται ένα παιχνίδι και μία βόμβα σκάει δίπλα σας, κάνοντας κομματάκια τον περιβάλλοντα χώρο, η κάρτα, για κάθε κομμάτι που εκτοξέυεται, πρέπει να υπολογίσει την τροχία του, από την στιγμή της έκδηξης και μετά. Σκεπτόμενοι

τον τεράστιο αριθμό κομματιών μία έκρηξης, οι υπολογισμοί που πρέπει να γίνουν είναι αμέτρητοι, το αποτέλεσμα όμως άκρως ρεαλιστικό και ευχάριστο.

Εκεί λοιπόν έχουν ρίξει το βάρος τους οι προγραμματιστες της Crytek, οι οποίοι προσπαθώντας να εξαντλήσουν την, ατελείωτη, ισχύ καρτών σαν την GeForce GTX 690 δημιουργούν μηχανές γραφικών σαν την CryEngine 3 που θα χρησιμοποιηθεί για το Crysis 3, που πρόκειται να κυκλοφορήσει του χρόνου. Οι δημιουργοί δημοσίευσαν ένα βίντεο, όπου ένα αυτοκίνητο συγκρούεται με τον γύρω χώρο με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Παρατηρήστε πόσο πιστά το αυτοκίνητο συγκρούεται με τους τοίχους και πόσο ρεαλιστικά “τσακίζει” το μέταλλο! Είναι πραγματικά εντυπωσιακό!

Keywords
Τυχαία Θέματα