H Panda Collective Intelligence γιορτάζει 5 χρόνια παρουσίας

00:54 1/6/2012 - Πηγή: PC Nea
Η Panda Security –The Cloud Security Company– γιορτάζει αυτές τις ημέρες την 5η επέτειο από την πρώτη παρουσίαση της τεχνολογίας συλλογικής νοημοσύνης-Collective Intelligence, η οποία αυτόματα ανιχνεύει, σαρώνει, επεξεργάζεται και καθαρίζει, το 99.4 % όλων των νέων malware που εντοπίζονται καθημερινά
από τα PandaLabs.
Το σύστημα της Panda Security, έχει επεξεργαστεί μέχρι σήμερα πάνω από 1.7 δις αρχεία, ενώ η βάση δεδομένων της Collective Intelligence διαθέτει 25.2 TB αρχείων και επεξεργάζεται καθημερινά περί τα 500 GB logs.

Το 2007, μετά από δύο χρόνια ανάπτυξης, η Panda Security, διέθεσε αυτήν την πρωτοποριακή τεχνολογία σε όλη την κοινότητα των χρηστών και αποτέλεσε και το σύστημα που επέτρεψε στην εταιρεία να προσφέρει cloud-based λύσεις προστασίας τόσο στους οικιακούς χρήστες όσο και στις εταιρείες.

Αυτό το διεθνούς φήμης μοντέλο προστασίας έχει οδηγήσει ουσιαστικά όλη την βιομηχανία που δραστηριοποιείται στον τομέα της ασφάλειας και προσφέρει σε όλους τους χρήστες μια σειρά από σημαντικά πλεονεκτήματα: μείωση του κόστους επένδυσης κατά 50%, μείωση κατανάλωσης πόρων για τον τοπικό server και τους desktop υπολογιστές, αλλά και μεγαλύτερη συνολική προστασία σε πραγματικό χρόνο.

Καθημερινά η Collective Intelligence, λαμβάνει πάνω από τρία δις αιτήσεις και επεξεργάζεται πάνω από 150.000 νέα αρχεία για να διαπιστώσει αν πρόκειται ή όχι για αρχεία κακόβουλου λογισμικού (malware). Μέχρι αυτή τη στιγμή, περίπου 73.000 νέα, μοναδικά είδη malware εμφανίζονται καθημερινά.

Σύμφωνα με την έκθεση των PandaLabs για το Q1, αυτή η χιονοστιβάδα κακόβουλου λογισμικού έχει ανεβάσει το μέσο αριθμό των μολυσμένων υπολογιστών σε όλο τον κόσμο στο 35,51% με την Κίνα να πρωτοστατεί στην κατάταξη των χωρών που πλήττονται περισσότερο (54,25% μολυσμένων υπολογιστών), ακολουθούμενη από την Ταϊβάν (47.15%) και την Τουρκία (42.75%).

Χάρη στη συλλογική νοημοσύνη, η Panda Security ήταν η πρώτη εταιρεία που παρουσίασε cloud-based λύσεις ασφάλειας, μεταξύ αυτών:

-Το Panda ActiveScan, σαρώνει από το 2007, για κακόβουλο λογισμικό μέσα από το cloud.
-Για τους οικιακούς χρήστες, το cloud scanning ενσωματώθηκε στις καταναλωτικές λύσεις το 2008, όταν τα πρώτα antivirus σχεδιάστηκαν ειδικά για την προστασία απευθείας από το cloud, όπως το Panda Cloud Antivirus τον Απρίλιο του 2009.
- Για επιχειρήσεις, το cloud-based scanning παρείχε το Panda Cloud Protection το Νοέμβριο του 2009, με προστασία σε τρεις σημαντικούς τομείς: servers και desktops το Panda Cloud Office Protection, email με το Panda Cloud Email Protection και Web traffic με το Panda Cloud Internet Protection. Να σημειώσουμε ότι όλες οι λύσεις παρέχονται μέσω του μοντέλου SaaS (Security-as-a-Service).

Δωρεάν δοκιμαστική έκδοση
Η Panda Security προσφέρει σε όλους τους χρήστες δωρεάν δοκιμαστικές εκδόσεις της πρωτοπόρας τεχνολογίας της Collective Intelligence, μέσα από τις παρακάτω λύσεις:

- Panda ActiveScan, on-demand
Keywords
Τυχαία Θέματα