Υπερψηφίστηκε ο Κώδικας Δεοντολογίας από το σώμα της Βουλής

21:32 12/4/2016 - Πηγή: iPop

Υπερψηφίστηκε από το σώμα της Βουλής ο «Κώδικας Δεοντολογίας των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου». Υπέρ του Κώδικα Δεοντολογίας τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι.

Κατά τάχθηκαν η Χρυσή Αυγή

και η Ένωση Κεντρώων, ενώ παρών δήλωσε το ΚΚΕ.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης ψήφισε παρών.

Ψηφίστηκε επίσης από την Ολομέλεια της Βουλής η τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής σύμφωνα με την οποία οι βουλευτές Επικρατείας που δεν διαθέτουν σπίτι στην Αθήνα, μπορούν να νοικιάζουν σπίτι με έξοδο της Βουλής.

Ακόμα ψηφίστηκε η τροποποίηση για τη «Σύσταση «Λογαριασμού Αλληλοβοηθείας Βουλευτών, Ευρωβουλευτών»», σύμφωνα με την οποία μπαίνει πλέον όριο 15.000 ευρώ για τους νυν βουλευτές και 7.500 ευρώ για τους πρώην βουλευτές όσον αφορά τα άτοκα δάνεια που θα μπορούν να λαμβάνουν.

Ο κ. Λεβέντης εξέφρασε την αντίθεσή προς την θέσπιση του Κώδικα Δεοντολογίας, λέγοντας: «Δεν μπορεί χέρι κεντρώου βουλευτή να ψηφίσει τον περιορισμό των δικαιωμάτων των βουλευτών. Δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα αύριο, και τι θα πράξουν τέτοιες επιτροπές με περιστασιακές πλειοψηφίες».

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Υπερψηφίστηκε ο Κώδικας Δεοντολογίας από το σώμα της Βουλής appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα