Έρευνα διαπιστώνει τεράστια ανισότητα των δύο φύλων στις ταινίες του Hollywood

19:27 12/4/2016 - Πηγή: iPop

Πρόσφατα η βιομηχανία του κινηματογράφου βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σχετικά με τις φυλετικές διακρίσεις και την ανισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα, με καταξιωμένους ηθοποιούς να κατακρίνουν δημόσιο τη βιομηχανία.

Είναι δύσκολο να μιλήσει κάποιος με συγκεκριμένους αριθμούς όταν μιλάμε για τις χιλιάδες ταινίες του Hollywood, όμως αυτή την δουλειά κάθισαν και έκαναν οι άνθρωποι πίσω από το Polygraph, εξετάζοντας 2.000 σενάρια ταινιών Hollywood

από το 1980 μέχρι και το 2010.

Ο αλγόριθμος που χρησιμοποίησαν ταίριαζε τους διαλόγους με τα προφίλ των ηθοποιών στο IMDB.

Αυτό που διαπίστωσαν επιβεβαιώνει μια σκληρή αλήθεια σχετικά με την ανισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα: οι άνδρες ηθοποιοί έχουν περισσότερους διαλόγους σε σύγκριση με τους αντίστοιχους ρόλους γυναικών και οι ρόλοι τους πληθαίνουν όσο μεγαλώνουν, ενώ οι μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες δεν έχουν τόσες πολλές πιθανότητες να τους προταθεί κάποιος ρόλος.

Ο παραπάνω πίνακας δείχνει ότι οι άνδρες τείνουν να έχουν περισσότερους ρόλους όσο γερνούν, όπως επίσης και περισσότερους διαλόγους σε σχέση με τις γυναίκες.

Κι όταν η ομάδα πίσω από το Polygraph εξειδίκευσε ακόμα παραπάνω τη μελέτη της, διαπίστωσε ότι από τις 30 ταινίες της Disney που μελετήθηκαν, στις 22 οι άνδρες είχαν περισσότερους διαλόγους.

Κάποιες ταινίες, όπως η Mulan, είχαν μια γυναίκα στο βασικό ρόλο, όμως και πάλι το ανδρικό στοιχείο εξακολούθησε να έχει την πλειοψηφία των διαλόγων.

Για παράδειγμα, ο Mushu, ο προστάτης- δράκος της Mulan, έχει 50% περισσότερες λέξεις στους διαλόγους του από τη Mulan

Ορισμένα άλλα στοιχεία έδειξαν ότι μόνο το 18% των ταινιών περιέχουν τουλάχιστον δύο βασικούς γυναικείους ρόλους, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες αγγίζει το 82%!

Με ηθοποιούς όπως οι Jennifer Lawrence, Emma Watson και Benedict Cumberbatch να μιλούν δημόσια για την ανισότητα των δύο φύλων, η συγκεκριμένη ανάλυση δεδομένων αποτελεί ένα πολύ ισχυρό επιχείρημα ότι το Hollywood θα πρέπει ν’ αλλάξει και να δώσει πρόσβαση σε μια ποικιλία από γυναίκες ηθοποιούς.

The post Έρευνα διαπιστώνει τεράστια ανισότητα των δύο φύλων στις ταινίες του Hollywood appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα