Σόιμπλε: Δεν υπάρχει λόγος για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

19:56 12/4/2016 - Πηγή: iPop

Την άποψη ότι δεν χρειάζεται αναδιάρθρωση ή ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε σε συνέντευξή του.

«Οι συμφωνίες του περασμένου καλοκαιριού είναι σαφείς: εάν η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος ολοκληρωθεί επιτυχώς και κατόπιν συνεχίσει να υπάρχει η ανάγκη να γίνει κάτι για τη βιωσιμότητα

του χρέους, τότε θα μιλήσουμε για αυτό», τόνισε ο Σόιμπλε και πρόσθεσ πως: «Μέχρι τώρα, δεν μπορώ να διακρίνω στην ανάλυση για τη βιωσιμότητα του χρέους ότι υπάρχει ανάγκη για αναδιάρθρωση του χρέους. Δεν βλέπω αυτή τη στιγμή καμιά ανάγκη για κάτι τέτοιο».

Θυμίζουμε πως προ ολίγων ημερών η Κριστίν Λαγκάρντ είχε διαψεύσει ότι το ΔΝΤ θα οδηγούσε την Ελλάδα σε χρεοκοπία και θα απειλούσε με έξοδο από το πρόγραμμα προκειμένου οι Ευρωπαίοι να προσφέρουν ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα.

«Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα έχει συμφωνηθεί», υπογράμμισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Οπωσδήποτε δεν θα αφεθούμε να εκβιαστούμε. Τηρούμε τις συμφωνίες αλλά και οι άλλοι πρέπει επίσης να το πράττουν».

Ο Β. Σόιμπλε εξέφρασε τέλος την άποψη ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα συζητηθεί τόσο στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ, όσο και στην συνεδρίαση της Ομάδας των G20.

Photo: Aris Oikonomou / SOOC

The post Σόιμπλε: Δεν υπάρχει λόγος για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα