Υπέρ της αύξησης των Ευρωπαίων υπαλλήλων στα ελληνικά hot spots ο Ντε Μεζιέρ- Έστειλε επιστολή στον Γ.Μουζάλα

14:52 9/10/2016 - Πηγή: iPop

Την αύξηση των Ευρωπαίων υπαλλήλων στα ελληνικά hot spots, ζητά ο Ντε Μεζιέρ σε επιστολή την οποία έστειλε στον Γιάννη Μουζάλα.

Σε σχετικό της δημοσιεύμα η εφημερίδα Die Welt που αναφέρεται στην επιστολή του Γερμανού Υπουργού Εσωτερικών τονίζει, πως η Γερμανία ζητά τη βοήθεια των χωρών της ΕΕ που δεν στέλνουν εμπειρογνώμονες στην Ελλάδα έτσι ώστε να βοηθήσουν τις ελληνικές αρχές σε θέματα ασύλου.

Να σημειωθεί, πως ο Τόμας ντε Μεζιέρ κι άλλες φορές έχει ζητήσει από χώρες της ΕΕ «να σταλούν περισσότεροι ειδικοί σε θέματα ασύλου για να βοηθήσουν τις αρχές στα ελληνικά hot spots».

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του με παραλλήπτη τον Αν. Υπουργό Μεταναστευτική Πολιτικής ο Γερμανός Υπουργός αναφέρει:

Οι πρόσφατες ταραχές στην Μόρια της Λέσβου έχουν δείξει ότι ο υπερπληθυσμός του στρατοπέδου και η διάρκεια της διαδικασίας επιβαρύνει σημαντικά τις συνθήκες διαβίωσης εκείνων που ζητούν προστασία και την ενθαρρύνουν τη βία

Και προσθέτει: «Είναι επείγουσα ανάγκη να επιταχυνθεί η διαδικασία. Γι’ αυτό απαιτείται η αύξηση της στελέχωσης των ελληνικών αρχών ασύλου και από άλλους εμπειρογνώμονες από άλλα κράτη μέλη. Πολλά κράτη μέλη στέλνουν σήμερα κανέναν ή μόνο πολύ λίγους ειδικούς. Εδώ υπάρχει ανάγκη για αλλαγή».

photo: SOOC

The post Υπέρ της αύξησης των Ευρωπαίων υπαλλήλων στα ελληνικά hot spots ο Ντε Μεζιέρ- Έστειλε επιστολή στον Γ.Μουζάλα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα