Οι κανόνες του ΔΝΤ δεν αλλάζουν εύκολα, είπε η Λαγκάρντ στον Τσακαλώτο

12:20 9/10/2016 - Πηγή: iPop

Οι κανόνες του ΔΝΤ δεν αλλάζουν εύκολα, είπε η Λαγκάρντ στον Τσακαλώτο στη συνάντηση που είχαν στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Πιο συγκεκριμένα, η επικεφαλής του ΔΤΝ, Κριστίν Λαγκάρντ, εξήγησε στον έλληνα υπουργό Οικονομικών ότι για να συμμετάσχει το Ταμείο χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα, αυτό πρέπει να είναι «συμπαγές» και το χρέος

βιώσιμο.

Το πράσινο φως για την εκταμίευση

Κύκλοι του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών αποκάλυψαν ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης, καθώς έλαβαν το Σάββατο, τη θετική έκθεση συμμόρφωσης των θεσμών για τα προαπαιτούμενα! Μάλιστα, οι ίδιοι κύκλοι έθεσαν στόχο τη συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης στις 7 Δεκεμβρίου, για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και τον προσδιορισμό των μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους.

Να θυμίσουμε ότι στις 17 Οκτωβρίου επιστρέφουν οι θεσμοί στην Αθήνα για να αρχίσουν οι συζητήσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση στις 18 του μήνα.

«Τα σενάρια είναι είτε να είναι το ΔΝΤ μέσα, είτε να μην είναι το ΔΝΤ μέσα ή, το χειρότερο, να μην παρθεί απόφαση. Να μην παρθεί απόφαση και να πάει πίσω η λύση για το χρέος είναι ακριβώς αυτό που δημιουργεί αβεβαιότητα και δεν αφήνει να έρχονται οι επενδύσεις, να έχουμε τον καθαρό διάδρομο, να ξέρει ο κόσμος τι γίνεται. Αν είσαι επενδυτής στο Λονδίνο και σου πω ότι η λύση θα βρεθεί το καλοκαίρι, θα πεις ωραία και εγώ θα αποφασίσω αν θα επενδύσω το καλοκαίρι. Αν γίνει λύση τον Δεκέμβρη, θα αποφασίσεις τον Δεκέμβρη. Άρα η καθυστέρηση είναι το χειρότερο», σχολίασε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, και κατέληξε πως εάν δεν αποφασιστεί τώρα το θέμα του χρέους αυτό θα είναι ανησυχητικό γιατί θα ακολουθήσουν οι τρεις εκλογές σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία.

The post Οι κανόνες του ΔΝΤ δεν αλλάζουν εύκολα, είπε η Λαγκάρντ στον Τσακαλώτο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα