Υπ’ ατμόν το ελληνικό επιτελείο για το κλείσιμο συμφωνίας με τους Θεσμούς- Αντιπρόταση για το αφορολόγητο

17:56 16/3/2016 - Πηγή: iPop

Έχοντας ως βασικό στόχο το κλείσιμο συμφωνίας με τους Θεσμούς, εντείνει τις προσπάθειες του το επιτελείο της Κυβέρνησης το οποίο την Τετάρτη με εισήγηση του προτείνει στους δανειστές να γίνει μικρότερη μείωση του αφορολόγητου. Μάλιστα, στις 18:30 αναμένεται να πραγματοποιηθεί το κρίσιμο τετ-α-τετ με στόχο να κλείσει το φορολογικό και μια ώρα αργότερα οι Θεσμοί βλέπουν τον υπουργό Εργασίας, Γ.Κατρούγκαλο.

Επί ποδός για το κλείσιμο του φορολογικού

Το οικονομικό επιτελείο καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να κλείσει το φορολογικό και έτσι στις 18:30 οι επικεφαλής των ελεγκτών θα συναντηθούν

εκ νέου με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Να σημειωθεί ότι η ελληνική πλευρά έχει ήδη παρουσιάσει μια νέα πρόταση η οποία περιέχει αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος και το κουαρτέτο δείχνει να συμφώνησε. Όλες οι παράμετροι της πρότασης θα εξετασθούν στη συνάντηση που πήρε τη θέση της Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες κυβερνητικού παράγοντα «υπήρξαν αρχικά σχόλια από την πλευρά των πιστωτών, οι οποίοι πρέπει να επικοινωνήσουν και με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους για να τους ενημερώσουν για την ελληνική αντιπρόταση».

Να σημειωθεί πως οι εκπρόσωποι των Θεσμών αλλά και το ΔΝΤ επιζητούν να γίνει διεύρυνση της φορολογικής βάσης «με μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου και μεταφορά της επιβάρυνσης στα χαμηλότερα εισοδήματα» βέβαια, δείχνουν να διαφωνούν με τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή 50%.

Τι συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης;

Έγινε η πρώτη παρουσίαση της αντιπρότασης της ελληνικής πλευράς που περιέχει και αλλαγές στους ενδιάμεσους συντελεστές, σε σύγκριση με την πρόταση των δανειστών.

Στις διαπραγματεύσεις και πάλι ο φόρος των τραπεζικών συναλλαγών

Επαναναφέρθηκε το σχέδιο αναφορικά με την επιβολή φόρου τραπεζικών συναλλαγών. Δανειστές η Κυβέρνηση δηλώνουν πρόθυμοι να συμφωνήσουν με στόχο να μην τεθούν σε εφαρμογή αλλά επώδυνα νέα μέτρα.

Η Κυβέρνηση προωθεί μέτρα με στόχο να καταστεί υποχρεωτική από φέτος η χρήση των τραπεζικών πληρωμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επίσης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκεται και η πρόταση αύξησης των φορολογικών επιβαρύνσεων για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.

Στο τραπέζι των συζητήσεων και το ασφαλιστικό

Κρίσιμο αναμένεται να είναι το ραντεβού Κατρούγκαλου-δανειστών, καθώς στο μικροσκόπιο θα μπουν οι συντάξεις την ώρα που τα σενάρια των περικοπών φαίνονται αναπόφευκτα.

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Υπ’ ατμόν το ελληνικό επιτελείο για το κλείσιμο συμφωνίας με τους Θεσμούς- Αντιπρόταση για το αφορολόγητο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα