Εν μέσω θύελλας πολιτικών αντιδράσεων η απόφαση για το μέλλον του Μουζάλα

16:02 16/3/2016 - Πηγή: iPop

Σταθερά συνεχίζει να μαίνεται η θύελλα αντιδράσεων από το σύνολο του ελληνικού πολιτικού κόσμου, στον απόηχο της αναφοράς του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα στην ΠΓΔΜ, με τον όρο «Μακεδονία».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γερβοβασίλη, ανακοίνωσε νωρίτερα κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος εμμένει στην θέση, του ζητώντας την παραίτηση

του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα και πως η τελική απόφαση για το μέλλον του αναπληρωτή υπουργού θα ληφθεί, έπειτα από την επιστροφή του Πρωθυπουργού από την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες.

Ωστόσο έντονες παραμένουν οι αντιδράσεις των πολιτικών προσώπων της χώρας, με άλλους να υποστηρίζουν τον κ.Μουζάλα και πολλούς ωστόσο να συνεχίζουν να επιρρίπτουν ευθύνες στον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Αντίθετος με τον Καμμένο ο Ζουράρις

Αντίθετη άποψη από τον Πάνο Καμμένο στο θέμα του Γιάννη Μουζάλα έχει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Ζουράρις, μιλώντας στο radio1d.gr.

Ο κ. Ζουράρις υποστηρίζει πως ο Μουζάλας δεν χρειάζεται ούτε να παραιτηθεί, αλλά ούτε καν να ζητήσει συγγνώμη για μια γκάφα, για ένα γλωσσικό ολίσθημα, για μια ανοησία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και συμπλήρωσε πως δεν είναι δυνατόν να εμμένουμε σε τέτοια θέματα, περί «όνου σκιάς» και απέδωσε την «γκάφα» του κ. Μουζάλα στην κόπωση αλλά και στις συνεχείς επαφές του υπουργού με την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τους παράγοντες των Βρυξελλών, οι οποίοι συστηματικά, όπως ανέφερε, αποκαλούν «Μακεδονία» τα Σκόπια.

Υπέρ Μουζάλα και ο Κουρουμπλής

Υπέρ του Γιάννη Μουζάλα στάθηκε και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος δήλωσε ότι ο Υπουργός «έχει δώσει τη ζωή του σε αυτή την προσπάθεια» και εξήγησε πως κατά την άποψή του, ο Γιάννης Μουζάλας αποκάλεσε -εκ παραδρομής τα Σκόπια ως «Μακεδονία».

Ο κ. Μουζάλας είναι ένας άνθρωπος εργατικός, αθόρυβος, δουλεύει από το πρωί έως το βράδυ και θα τολμούσα να πω και κάτι που δεν το ξέρουν πολλοί και με αρκετά προβλήματα της προσωπικής του υγείας ο άνθρωπος, τρέχει, κοπιάζει και έγινε ένα λάθος, το οποίο αναγνώρισε, νομίζω με έναν τέτοιο τρόπο ειλικρινή, που περισσεύει να κάνω άλλο σχόλιο, γιατί θα αδικούσε έναν άνθρωπο που έχει δώσει τη ζωή του σε αυτή την προσπάθεια. Διότι σε τελική ανάλυση, πατριωτισμός είναι να κάνεις κάτι που να μην δίνει το δικαίωμα σε άλλους να αναφέρονται αρνητικά στην πατρίδα σου και αυτό το κάνει ο κ. Μουζάλας. Έγινε ένα λάθος, εντάξει, ζήτησε συγνώμη. Δεν θέλω να κάνω σχόλιο, παρά να πω ότι εγώ τιμώ έναν άνθρωπο που πραγματικά έχει δώσει τη ζωή του

Γιώργος Κατρούγκαλος : Κανείς δεν έχει κάνει περισσότερα για το προσφυγικό

Τη στήριξή του στον Γιάννη Μουζάλα, εξέφρασε και ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, έγραψε:

«Κανείς δεν έχει κάνει περισσότερα από το Γιάννη Μουζάλα για την προστασία, των προσφύγων, τα εθνικά συμφέροντα και την τιμή της Ευρώπης».

Κανείς δεν εχει κάνει περισσότερα από το Γιάννη Μουζάλα για την προστασία των προσφύγων,τα εθνικά συμφέροντα και την τιμή της Ευρώπης.

— George Katrougalos (@gkatr) March 16, 2016

Σία Αναγνωστοπούλου : «Μη θέμα το θέμα Μουζάλα»

Υπέρ του κ.Μουζάλα, τάχθηκε ωστόσο και η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, κατά τη διάρκεια δηλώσεών της στην κρατική τηλεόραση, κάνοντας λόγο για «υποκρισία» και «έλλειψη πολιτικής επί της ουσίας» ενώ συμπλήρωσε πως ουσιαστικά εξ αρχής δεν θα έπρεπε να έχει δημιουργηθεί θέμα.

Η κ.Αναγνωστοπούλου συμπλήρωσε στις δηλώσεις της, αναφερόμενη στη στάση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος συνεχίζει να ζητά την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα, πως «ο κ. Καμμένος θα καταλάβει ότι δεν τίθεται θέμα Μουζάλα».

Γεννηματά: «Ο κ. Καμμένος εκβιάζει στην πιο δύσκολη στιγμή για τη χώρα».

Ότι ο Πάνος Καμμένος εκβιάζει στην πιο δύσκολη στιγμή για τη χώρα και ότι η χρήση του όρου «Μακεδονία» ήταν ολίσθημα του Μουζάλα υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά.

Παράλληλα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ως «Κυβένρηση χωρίς συνοχή και προοπτική» και πρόσθεσε πως «το λάθος Μουζάλα είναι σίγουρα ολίσθημα, έχει ζητήσει συγγνώμη. Ο κ. Καμμένος εκβιάζει στην πιο δύσκολη στιγμή για τη χώρα».

Υπερ Μουζάλα και ο Βούτσης

Και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης δείχνει πλήρη στήριξη στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής ο οποίος χαρακτήρισε «επαρκείς», τις εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Γιάννης Μουζάλας και παράλληλα διαψεύδοντας τα σενάρια περί παραίτησης.

Δεν θα έχουμε άλλου τύπου εξελίξεις. Κατ’ εμέ οι εξηγήσεις που δόθηκαν ήταν επαρκείς αλλά καθένας που θέτει ένα θέμα θέλει ίσως περισσότερες. Κανείς δεν είναι υπό προθεσμία. Ούτε υπουργός ούτε συνεργαζόμενο κόμμα. Θα δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις ένθεν κακείθεν και θα λυθεί το θέμα πιστεύω

Γιάννης Μπουτάρης: Κι εγώ έχω πει πολλές φορές τα Σκόπια, «Μακεδονία»

Από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, τάχθηκε υπέρ του Γιάννη Μουζάλα, σημειώνοντας πως είναι απαράδεκτο να τίθεται ζήτημα παραίτησης, τη στιγμή που ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, «έχει γίνει κομμάτια για το προσφυγικό», ενώ παραδέχτηκε πως και ο ίδιος έχει αναφερθεί στην ΠΓΔΜ με τον όρο «Μακεδονία».

Συγκεκριμένα ο κ.Μπουτάρης σχολίασε σχετικά με το ζήτημα πως «κι εγώ έχω πει πολλές φορές τα Σκόπια, “Μακεδονία”, αλλά μετά λέω πως έκανα λάθος. Να ντρέπεστε που φέρνετε ένα τέτοιο θέμα για συζήτηση. Είναι ντροπή γιατί ένας άνθρωπος σαν τον Μουζάλα έχει γίνει κομμάτια για το προσφυγικό».

Γιώργος Κουμουτσάκος: «Συνεχόμενα κυβερνητικά σαρδάμ»

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή το φλέγον ζήτημα που ανέκυψε χθες με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, αναφέρθηκε σε μία σειρά από «σαρδάμ», του Πρωθυπουργού και των κυβερνητικών στελεχών, από το «Λέσβος και Μυτιλήνη», μέχρι το «τιμητική για την Ελλάδα η εικόνα της Ειδομένης». Ο κ.Κουμουτσάκος προσέθεσε κατά τη διάρκεια δηλώσεών του, πως «υπάρχει ένα όριο το οποίο εξαντλήθηκε».

Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογράμμισε πως η παραίτηση του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής «είναι επιβεβλημένη και για το ολίσθημα, αλλά και για την κατάσταση στο προσφυγικό», ενώ εξαπέλυσε επίθεση και εναντίον του Πρωθυπουργού, δηλώνοντας πως «ο κ. Τσίπρας είναι εγκλωβισμένος σε ένα δίλημμα: ή Μουζάλας ή Καμμένος».

ΚΚΕ: Η Κυβέρνηση ειναι ευθυγραμμισμένη με τους εταίρους της ΕΕ

«Η κυβέρνηση, τόσο με τη χτεσινή συνέντευξη του Γ. Μουζάλα όσο και με τις σημερινές δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, επιβεβαιώνει ότι είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη σε όλα με την πολιτική των εταίρων της στην ΕΕ, που επιδεινώνει τις συνθήκες εγκλωβισμού των προσφύγων στη χώρα μας και καταπατά κατάφωρα τα δικαιώματά τους, ενώ προϊδεάζει για ακόμα χειρότερες εξελίξεις με αφορμή την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής» αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

The post Εν μέσω θύελλας πολιτικών αντιδράσεων η απόφαση για το μέλλον του Μουζάλα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα