Ξέρεις γιατί ο δικός σου σκύλος δεν κοιμάται τα βράδια;

11:32 1/10/2014 - Πηγή: iPop

Παραδέξου το! Ειδικά το πρώτον καιρό που ήρθε στο σπίτι ο σκύλος σου είχατε μεγάλο θέμα τα βράδια. Αντί να κοιμάται, κλαψούριζε συνεχώς και εσύ από τη μία στεναχωριοσούν γιατί δεν ήξερες τι να κάνεις και από την άλλη τσαντιζόσουν γιατί σε περίμενε μετά από ένα βράδυ χωρίς καθόλου ύπνο, ένα δεκάωρο δουλειάς. Σε καταλαβαίνουμε! Είμαστε ομοιοπαθείς. Έτσι, ψάξαμε και ανακαλύψαμε τους λόγους για τους οποίους μπορεί ένας σκύλος δεν κοιμάται τα βράδια.

Γιατί
ο σκύλος δεν κοιμάται τα βράδια;Του λείπει η οικογένεια του: Μη σου φαίνεται περίεργο! Μέχρι χτες ήταν στην αγκαλιά της μητέρας του που το προστάτευε, έπαιζε με τα αδέρφια του και ήταν ευτυχισμένο. Τώρα που ήρθε σπίτι σου νιώθει άβολα, με τον καιρό, όμως, θα συνηθίσει!Μήπως κρυώνει; Ειδικά, αν ο σκύλος σου είναι κουτάβι έχει ανάγκη από ένα ζεστό περιβάλλον. Πήγαινε κοντά του και αν δεις πως τρέμει βάλε του μέσα στο κρεβατάκι του μία κουβέρτα για να τον κρατήσει ζεστό.Στεναχωριέται γιατί κοιμάστε χώρια: Δε σου λέμε να τον φέρεις στο κρεβάτι σου, πρέπει ακόμα και αν στεναχωριέσαι όταν ακούς το κλάμα του να του μάθεις πειθαρχεία. Άσε τον, λοιπόν, μόνο και ας κλαίει (όσο κακό και αν ακούγεται), απλά βάλε κοντά του ένα ρούχο σου. Θα το μυρίζει και επειδή αναγνωρίζει τη μυρωδιά σου, θα σε νιώθει δίπλα του.Απόλυτο σκοτάδι: Τα περισσότερα σκυλιά φοβούνται το απόλυτο σκοτάδι, άσε του, λοιπόν, ένα μικρό φωτάκι, όπως ακριβώς έκανε και η μαμά σου όταν φοβόσουν εσύ.Μπορεί να θέλει να κάνει την ανάγκη του ή να πεινάει: Πριν πέσει για ύπνο ο σκύλος πρέπει να έχει φάει και να έχει πάει την καθιερωμένη βόλτα του για να κάνει τις ανάγκες του. Μην του αλλάζεις πρόγραμμα και μην ξεχνάς αυτά που χρειάζεται για να είναι ήρεμος.Tip!

Αν πιστεύεις πως στο σκύλο σου λείπει η αγκαλιά της μητέρας του κάνε ένα παλιό και δοκιμασμένο κόλπο. Άσε κοντά του ένα ρολόι που έχει δυνατό χτύπο. Το τικ-τακ του ρολογιού θα ηχεί στα αυτιά του και θα νομίζει πως είναι η καρδιά της μητέρας του.

Aν κάνεις τα παραπάνω, μπορεί να σταματήσεις να τραγουδάς το «δεν κοιμάμαι τώρα πια τα βράδια»… οπότε καλή τύχη!

The post Ξέρεις γιατί ο δικός σου σκύλος δεν κοιμάται τα βράδια; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα