Ξεκινάει η επισκευή του λιμανιού της Κω με εθνικούς πόρους

12:47 26/7/2017 - Πηγή: iPop

Πριν λίγες μέρες το νησί της Κω δοκιμάστηκε από τον εγκέλαδο. Υπογράφηκε η χρηματοδότηση των εργασιών αποκατάστασης του λιμένα της Κω από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο σεισμός της 21ης Ιουλίου έγινε η αιτία να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και άλλοι τέσσερις να τραυματιστούν σοβαρά. Παράλληλα, υπήρξαν σοβαρές ζημιές στο λιμάνι και τον μητροπολιτικό Ναό της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα,

το λιμάνι ήταν αυτό που είχε υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές. Έπειτα από τις εκτιμήσεις που έγιναν ορίστηκαν οι επισκευές που χρειάζεται. Για την προσωρινή εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών θα δημιουργηθεί ράμπα.

Για την αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι θα δοθούν χρήματα από τους κρατικούς πόρους. Συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομίας κατέβαλε το ποσό των 400.000 ευρώ μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Οι απαραίτητοι πόροι δεσμεύτηκαν άμεσα προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση του έργου με την βοήθεια των Υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Αφού ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, θα δοθούν τα απαραίτητα χρήματα. Στόχος είναι η κάλυψη όλων των αναγκών προκειμένου το νησί να επιστρέψει στους κανονικούς του ρυθμούς.

The post Ξεκινάει η επισκευή του λιμανιού της Κω με εθνικούς πόρους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα