Ξεχνάς εύκολα; Ήρθε η ώρα για ένα κρασάκι

10:33 26/7/2017 - Πηγή: iPop

Το κρασί ενισχύει τη μνήμη σου. Ίσως να σου ακούγεται παράλογο, όμως, οι έρευνες έφεραν στην επιφάνεια μία νέα πτυχή της πραγματικότητας. Το κρασί ενισχύει τη μνήμη σου και σου λύνει τα χέρια.

Στο πανεπιστήμιο του Exeter διεξήχθη μια σημαντική έρευνα. Σ’ αυτήν συμμετείχαν 88 άτομα τα οποία έπιναν όσο επιθυμούσαν αλλά όχι σε σημείο αλκοολισμού. Οι μελετητές τους έβαζαν ορισμένες δοκιμασίες

μνήμης. Παράλληλα υπήρχε μία ακόμα ακόμη ομάδα ατόμων που δεν έπινε καθόλου.

Την επόμενη μέρα επαναλάμβαναν τις ίδιες δοκιμασίες. Το αποτέλεσμα προκάλεσε εντύπωση. Τα άτομα που κατανάλωναν κρασί είχαν μάθει πολλά περισσότερα από αυτά που δεν έπιναν ούτε σταγόνα.

Έτσι, οι μελετητές άρχισαν να εξετάζουν τις επιδράσεις του ποτού στην μνήμη και τη γενικότερη πνευματική υγεία του ατόμου. Ακόμα αποδείχτηκε πως το κρασί επηρεάζει σημαντικά και την ψυχική υγεία των ατόμων.

Οι αποκαλύψεις δεν σταματούν εδώ. Τα άτομα που κατανάλωναν μεγαλύτερη ποσότητα κρασιού είχαν και καλύτερα αποτελέσματα. Με πιο απλά λόγια όσο πιο πολύ έπιναν τόσο καλύτερη μνήμη είχαν.

Οι επιστήμονες δεν είχαν καταλάβει πώς ακριβώς το ποτό επηρεάζει τη μνήμη. Πάντως φαίνεται να σπάει τα φράγματα και να βοηθάει στην απομνημόνευση περισσότερων πληροφοριών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Οι επιστήμονες αναζητούν την αιτία στη λειτουργία του ιππόκαμπου, μιας περιοχής του εγκεφάλου που ευθύνεται για την μεταφορά των πληροφοριών από την βραχύχρονη στην μακρόχρονη μνήμη.

Στο παρελθόν είχαν πραγματοποιηθεί παρόμοιες μελέτες. Ωστόσο, είχαν γίνει κάτω από συνθήκες εργαστηρίου. Ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε μελέτη με τους συμμετέχοντες να έχουν την άνεση του σπιτιού τους.

The post Ξεχνάς εύκολα; Ήρθε η ώρα για ένα κρασάκι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα