Απέτυχε! Είναι στο χέρι σου

12:21 26/7/2017 - Πηγή: iPop

Ένας απ’ τους μεγαλύτερους φόβους των ανθρώπων είναι αυτός της αποτυχίας. Πολλές φορές δεν τολμάμε κάτι μόνο και μόνο γιατί φοβόμαστε να προσπαθήσουμε. Ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι της αποτυχίας όμως;

Δεν έχεις επιμονή

Οι περισσότεροι άνθρωποι αποτυγχάνουν όχι επειδή δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις ή ικανότητες αλλά απλά γιατί εφησυχάζονται και σταματούν την προσπάθεια. Δεν πρέπει ούτε λεπτό να ξεχνάς να αντέχεις στην προσπάθεια. Αν αντιστέκεσαι στον κόπο πιθανότατα να αποτύχεις. Το εύκολο μονοπάτι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια αλλά δεν σου εξασφαλίζει και την επιτυχία.

Βέβαια

αυτό δεν σημαίνει να κάνεις ξανά και ξανά την ίδια ενέργεια με την ελπίδα πως κάποια στιγμή θα πετύχεις. Πρέπει να εξετάζεις την αποτυχία σου και να βρίσκεις τι πήγε στραβά. Μόνο αλλάζοντάς το θα φτάσεις στον στόχο.

Έλλειψη πίστης

Οι άνθρωποι αυτοί φτάνουν ως τη μέση της διαδρομής. Μετά τη μέση όμως τι γίνεται; Αρχίζουν να τρέχουν μακριά. Οι άνθρωποι αυτοί εξαιτίας της έλλειψης πίστης και αυτοπεποίθησης εγκαταλείπουν εύκολα. Στην πρώτη δυσκολία σηκώνουν τα χέρια ψηλά και φεύγουν. Στόχος τους είναι να γίνουν αποδεκτοί ακόμα και αν γι’ αυτό χρειαστεί να κάνουν πράγματα που ξέρουν πως είναι λάθος.

Αποφάσισε τι είναι σημαντικό για σένα. Εάν κάτι αξίζει κάν’ το. Όμως όταν αποφασίσεις να το κάνεις φρόντισε να βρεις τον σωστό τρόπο. Είναι καλό να συνεργάζεσαι για να πετύχεις έναν στόχο. Δεν είναι καλό, όμως να μειώνεις διαρκώς τη δική σου συμβολή. Βάλε πάθος και πέτυχε.

Η ορθολογική εξήγηση

Οι νικητές ίσως αναλύουν αλλά ποτέ δεν καταλήγουν σε εξηγήσεις. Οι χαμένοι είναι εκείνοι που αναζητούν μια σειρά δικαιολογιών για να εξηγήσουν την αποτυχία τους, το λόγο για τον οποίο δεν μπορούν να πετύχουν.

Άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι. Λίγοι είναι εκείνοι που πετυχαίνουν με την πρώτη προσπάθεια. Οι περισσότερες ενέργειές μας θέλουν επιπλέον προσπάθεια. Μάθε όσα περισσότερα μπορείς γύρω από το θέμα που σε απασχολεί και ξαναπροσπάθησε πιο οργανωμένα.

Ξεχνάς τα λάθη του παρελθόντος

Ορισμένοι άνθρωποι ζουν και μαθαίνουν, άλλοι απλώς ζουν. Η αποτυχία είναι δάσκαλος αν έχεις την σωστή οπτική. Οι άνθρωποι μαθαίνουν από τα λάθη τους. Η εμπειρία είναι ο βασικότερος παράγοντας της επιτυχίας.

Όρισε καλύτερα το πρόβλημα. Ανάλυσε μία κατάσταση, δες τι θες να πετύχεις, φτιάξε μια στρατηγική καινούργια και δεν γιατί η παλιά δεν δούλεψε. Είσαι σίγουρος πως εξετάζεις το θέμα σωστά; Συνειδητοποίησε τι πραγματικά προσπαθείς να κάνεις.

Δεν βάζεις όρια

Τα όρια είναι απαραίτητα. Τίποτα δεν είναι εύκολο αν δεν έχεις όρια. Πρέπει να βρεις τα όρια του εαυτού σου και να τα συγκεκριμενοποιήσεις. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει εστίασε σε ένα ζήτημα.

Μην είσαι τελειομανής. Ίσως έχει μια ιδανική εικόνα της πραγματικότητας. Δεν είναι δυνατόν να δίνεις την ενέργειά σου σε πολλά πράγματα ταυτόχρονα και να απαιτείς από τον εαυτό σου να έχεις το ιδανικό αποτέλεσμα σε όλα. Βάλε τις προτεραιότητες σου. Ένας στόχος τη φορά είναι αρκετός.

Χαμηλή αυτοεκτίμηση

Τα άτομα αυτά σπαταλούν το χρόνο τους προσπαθώντας να βρουν τον εαυτό τους. Έτσι, όμως, δεν έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το άτομο που θα ήθελαν να είναι.

Άρχισε να σκέφτεσαι πιο έντονα την επιτυχία. Όταν πια αποδεχθείς πως μπορείς θα είσαι έτοιμος να πραγματοποιήσεις ότι ονειρευόσουν.

Σταμάτα, λοιπόν, να λες δεν μπορώ. Οι στόχοι σου είναι εκεί και σε περιμένουν. Τα όνειρά σου είναι στο χέρι σου.

The post Απέτυχε! Είναι στο χέρι σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα