Η Μέρκελ μετρά τις αντοχές της- Κρίσιμο κομμάτικο συνέδριο για την Καγκελάριο

10:54 6/12/2016 - Πηγή: iPop

Τις αντοχές της φέρεται να μετρά η Άνγκελα Μέρκελ καθώς ως «κρίσιμο» χαρακτηρίζεται το κομματικό συνέδριο που αναμένεται να πραγματοποιηθεί.

Θυμίζουμε, πως η Μέρκελ συνεχώς χάνει συμμάχους, καθώς και από την πρωθυπουργία της Ιταλία θα αποχωρίσει ο Ματέο Ρέντσι, ενώ την Προεδρίας των ΗΠΑ αναλαμβάνει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Στη Γερμανία να σημειωθεί ότι οι εθνολαϊκιστές

της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) κερδίζουν συνεχώς έδαφος και πλέον εκπροσωπούνται σε 10 από τα συνολικά 16 κρατίδια. Την ίδια στιγμή, στην Αυστρία ακόμα κι αν Χόφερ δεν έγινε ο πρώτος αρχηγός ευρωπαϊκού κράτους από το στρατόπεδο των ακροδεξιών, οι μισοί σχεδόν από τους εκλογείς τον ψήφισαν.

Σημειώνεται, ότι η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, κατεβαίνει στο φετινό συνέδριο στη σκιά του μηνύματος διχασμού που έστειλαν που έχουν στείλει και οι Ιταλοί αλλά και οι Αυστριακοί.

Από την πλευρά του ο γ.γ. της CDU αν και εξέφρασε την ανακούφισή του για την απροσδόκητη νίκη του Βαν ντερ Μπέλεν στην Αυστρία, δήλωσε στέλνοντας του το δικό του μήνυμα πως «δεν έχει την υποχρέωση μετά από αυτόν τον μακρύ και σκληρό προεκλογικό αγώνα να ενώσει και πάλι την αυστριακή κοινωνία».

photo:Getty

The post Η Μέρκελ μετρά τις αντοχές της- Κρίσιμο κομμάτικο συνέδριο για την Καγκελάριο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα