Ξεκινά η μεταφορά των ασυνόδευτων ανηλίκων του Καλαί

08:56 2/11/2016 - Πηγή: iPop

Σήμερα, Τετάρτη, ξεκινάει η μεταφορά και των ασυνόδευτων ανηλίκων του Καλαί σε όλη την Γαλλία, μετά από ένα βράδυ γεμάτο επεισόδια και συγκρούσεις.

Περίπου 100 ανήλικοι πρόσφυγες και μετανάστες το βράδυ της Τρίτης συγκρούστηκαν, με το κλίμα να είναι για πολλές ώρες τεταμένο.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «ξέσπασε καβγάς στο νότιο τμήμα του καταυλισμού της στο Καλαί μεταξύ 100 και πλέον ανήλικων μεταναστών από την Ερυθραία και το Αφγανιστάν».

Η νομαρχία του Καλαί

τόνισε:

Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης επενέβησαν αμέσως για να χωρίσουν τις δύο αντίπαλες ομάδες. Οι δυνάμεις ασφαλείας ενισχύθηκαν στους χώρους του Κέντρου Προσωρινής Υποδοχής. Θα παραμείνουν εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας

Σημειώνεται πως το βράδυ της Τρίτης ολοκληρώθηκε και η επιχείρηση διάλυσης του καταυλισμού στο Καλαί, ωστόσο, το ζήτημα τώρα είναι το πού θα μεταφερθούν οι 1.500 ασυνόδευτοι ανήλικοι.

Ο Στεφάν Ντουβάλ, επικεφαλής του κρατικού κέντρου φιλοξενίας, ανέφερε στο Reuters πως «οι ανήλικοι θα μεταφερθούν με λεωφορεία σε κέντρα υποδοχής για ανήλικες σε ολόκληρη τη Γαλλία κατά τη διάρκεια της ημέρας».

Δεν θα υπάρξουν αναχωρήσεις προς τη Βρετανία σήμερα. Οι αιτήσεις θα εξετασθούν σε μετέπειτα στάδιο

Θυμίζουμε πως η Γαλλία πιέζει τη Βρετανία να υποδεχτεί τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες, όπως είχε δεσμευτεί.

Photo: REUTERS/Philippe Wojazer

The post Ξεκινά η μεταφορά των ασυνόδευτων ανηλίκων του Καλαί appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα