Σύγκλιση απόψεων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ (;)- Οι προτάσεις που έχουν «πέσει» στο τραπέζι

07:53 2/11/2016 - Πηγή: iPop

Σύγκλιση απόψεων φαίνεται πως υπάρχει για τη συγκρότηση του ΕΣΡ ενόψει της νέα διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, η οποία αναμένεται να γίνει την Πέμπτη, ενώ ορισμένες άλλες πληροφορίες τονίζουν ότι πιθανή μέρα είναι και η Δευτέρα. Σε κάθε περίπτωση αναμένεται επίσημη ανακοίνωση απ’ την Βουλή.

Μετά την αλλαγή της στάσης της Νέας Δημοκρατίας,

η οποία επανήλθε στη συζήτηση για το ΕΣΡ προτείνοντας μάλιστα πρόσωπο για την Προεδρία του, όλα δείχνουν ότι κατά την επόμενη διάσκεψη εάν γίνει ψηφοφορία, πιθανότατα να υπάρξει συναίνεση και να γίνει δυνατή η συγκρότηση του ΕΣΡ.

Σημειώνεται ότι η διάσκεψη των Προέδρων ήταν να γίνει για διαδικαστικά ζητήματα, ωστόσο, κυβερνητικές πηγές τόνισαν πως «αν βρεθεί η χρυσή τομή μέχρι την Πέμπτη, η Διάσκεψη θα συγκληθεί με βασικό θέμα το ΕΣΡ αμέσως μετά την ψήφιση από την Ολομέλεια της τροπολογίας Παππά, που επαναφέρει τις αρμοδιότητες για το τηλεοπτικό τοπίο στην ανεξάρτητη αρχή».

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες θέλουν τις συζητήσεις τουλάχιστον μέχρι χθες να επικεντρώνονταν στο ποιος θα είναι αντιπρόεδρος (ο Ν. Βούτσης πρότεινε τον Ν. Κιάο), αλλά και το ενδεχόμενο το πρόσωπο αυτό να προέρχεται απ’ την Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Το όνομα του Ρ. Μορώνη παραμένει στο τραπέζι της συζήτησης για την θέση του Προέδρου, ενώ δίπλα έχει προστεθεί η πρόταση της ΝΔ ο κ. Κατρουμάνος.

Παράλληλα, αξίζει να τονίσουμε ότι χθες έκανε νέα πρόταση και το Ποτάμι. Το κόμμα έκανε γνωστό πως προτείνει τον κ. Σταθόπουλο, πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης, για την προεδρία του ΕΣΡ.

Παππάς για ΕΣΡ: Είμαστε σε τροχιά σύγκλισης με τη ΝΔ

Χαιρέτισε την στάση της Νέας Δημοκρατίας να προτείνει πρόσωπο για την Προεδρία του ΕΣΡ ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό το βράδυ της Τρίτης. Παράλληλα, τόνισε πως υπάρχει χρόνος προκειμένου η ΝΔ να περάσει απ’ το «παρών» στο «ναι».

Είμασε σε τροχιά σύγκλισης με τη ΝΔ και η πρόταση της ΝΔ για Κουτρομάνο στέλνει μήνυμα συναίνεσης και στα υπόλοιπα κόμματα

The post Σύγκλιση απόψεων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ (;)- Οι προτάσεις που έχουν «πέσει» στο τραπέζι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα