Βρετανία: Μια χώρα χωρίς τσιγάρο!

18:32 30/10/2014 - Πηγή: iPop

Μια νέα πρόταση για το καλό της δημόσιας υγείας κατατέθηκε πρόσφατα στο Κοινοβούλιο της Μεγάλης Βρετανίας. Η πρόταση κατατέθηκε από τον γραμματέα του υπουργείου Υγείας , Jeremy Hurt και αφορά την ολοκληρωτική απαγόρευση του τσιγάρου.

Πιο συγκεκριμένα , η πρόταση αυτή έχει σκοπό να «μετατρέψει» τη Βρετανία σε μια χώρα χωρίς τσιγάρο στα επόμενα 5 χρόνια. Και όλα αυτά την στιγμή που και εδώ και ένα μήνα γίνονται συζητήσεις να απαγορευτεί το τσιγάρο σε πάρκα και πλατείες, όπως ήδη συμβαίνει στο Σίνδευ. Ο Βουλευτής Bob Blackman, του συντηρητικού κόμματος, που είναι υπέρ αυτής της πρότασης ανέφερε ότι αυτό πρέπει να γίνει τώρα και όχι σε 5 χρόνια καθώς και να επιβληθεί βαριά φορολογία στις καπνοβιομηχανίες.

Βάσει στατιστικών, κάθε χρόνο στην Βρετανία πάνω από 35.000 άτομα πεθαίνουν από καρκίνο του πνεύμονα ενώ 600.000 μη καπνιστές έχουν την πιθανότητα να πεθάνουν λόγω του παθητικού καπνίσματος.

Η πλειοψηφία των Βρετανών συμφωνούν με την απαγόρευση του τσιγάρου και σύμφωνα με σχετική έρευνα το ποσοστό των νέων που θέλουν να ξεκινήσουν το κάπνισμα αγγίζει το 3% ενώ ο αριθμός των ατόμων που αποφασίζει να σταματήσει το κάπνισμα όλο και αυξάνεται.

Οι ειδικοί λένε ότι οι απαγορεύσεις αυτές θα αποθαρρύνουν τους νέους να ξεκινήσουν το κάπνισμα. Αν η πρόταση υλοποιηθεί τότε το 2018 κανένας νέος δεν θα μπορεί και ενδεχομένως δεν θα θέλει να αγοράσει τσιγάρα.

The post Βρετανία: Μια χώρα χωρίς τσιγάρο! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα