Μια απίστευτη ιστορία που οδήγησε σε μαζική απόλυση εργαζομένων

16:32 30/10/2014 - Πηγή: iPop

Κάποιες μέρες ξέρεις ότι απλώς τα πάντα μπορούν να πάνε στραβά. Θα ξεχάσεις την ομπρέλα σου στο σπίτι και θα βρέχει καταρρακτωδώς, θα χύσεις τον καφέ σου πάνω στο πληκτρολόγιο, θα μπει ιός στο mail σου τη λάθος στιγμή. Όσο άτυχος κι αν νιώθεις εκείνες τις ώρες, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με κάποιος από τους υπαλλήλους της παρακάτω εταιρείας. Η ιστορία ανέβηκε από χρήστη του δικτύου Reddit που την έζησε και τη μοιράστηκε online.

«Το συμβάν εξελίσσεται στη μακρινή Φλόριντα των

Ηνωμένων Πολιτειών, στις αρχές τις δεκαετίας του 1990 όπου το προσωπικό μιας κατασκευαστικής εταιρίας είναι έτοιμο να χρησιμοποιήσει ένα μηχάνημα το οποίο αποκαλούν “the mixer”. Είναι ένα μεγάλο μηχάνημα με τεράστια δόντια-λεπίδες που γυρίζει απίστευτα γρήγορα. Η βασική λειτουργία αυτού του μηχανήματος είναι να ανακατέψει όλα τα υλικά που χρειάζονται για την κατασκευή του υποστρώματος ενός δρόμου. Το προσωπικό έχει ρίξει το χώμα, τον πηλό και τα χαλίκια και είναι έτοιμοι να βάλουν το “mixer” να δουλέψει. Κατά την εκκίνηση ο υπεύθυνος χειρισμού δεν υπολογίζει σωστά το βάθος των λεπίδων και κόβει ένα πανάκριβο καλώδιο οπτικών ινών.

Το καλώδιο καταστράφηκε τελείως. Συγκεκριμένα, το καλώδιο έχει πάχος μεγαλύτερο από το μηρό ενός μέσου ανθρώπου και αποτελείται από χιλιάδες γυάλινα σκέλη. Όλα αυτά τα σκέλη θα πρέπει να είναι ενωμένα μεταξύ τους από την αρχή μέχρι το τέλος για την λειτουργία την οπτικής ίνας. Το αποτέλεσμα είναι όσοι τροφοδοτούνταν από αυτό το καλώδιο έμειναν χωρίς internet για τουλάχιστον τρεις μέρες. Αυτή ήταν το μικρότερο πρόβλημα για την εταιρεία καθώς η επισκευή του καλωδίου κόστισε 100.000 δολάρια την ώρα, για την ακρίβεια το ποσό που έδωσε η εταιρία ήταν κοντά στα 5 εκατομμύρια. Ποσό που ήταν αναγκασμένη να καλύψει άμεσα για την αποκατάσταση του δικτύου, καθώς η εταιρία internet δέχτηκε άπειρα παράπονα από αγανακτισμένους πελάτες της. Για να μην τα πολυλογούμε όποιος ήταν κοντά στο συμβάν απολύθηκε.

Εγώ είχα ρεπό την μέρα του συμβάντος, γύρισα και δεν βρήκα ούτε έναν από τους συναδέλφους μου. Σχεδόν σαράντα άτομα έχασαν την δουλεία τους. Από τον χειριστή του μηχανήματος μέχρι και άτομα τα οποία απλά ήταν στον χώρο για γραφειοκρατικές δουλειές. Απίστευτη μέρα, ήμουν τυχερός που έλειπα».

Το άκρον άωτον της ατυχίας; Να είσαι ο θυρωρός του εργοστασίου με βάρδια τη συγκεκριμένη μέρα…

The post Μια απίστευτη ιστορία που οδήγησε σε μαζική απόλυση εργαζομένων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα