Βουλή: Δικογραφίες για νυν και πρώην Υπουργούς και βουλευτές

19:25 4/3/2016 - Πηγή: iPop

Νέες δικογραφίες διαβίβασε ο Άρειος Πάγος στην Βουλή σχετικά με νυν και πρώην Υπουργούς και βουλευτές.

Πιο συγκεκριμένα, τα ονόματα που αφορούν οι δικογραφίες είναι εκείνα των: Νικόλαου Ξυδάκη (σχετικά με την θητεία του ως αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού), Ευάγγελου Βενιζέλου, Χαράλαμπου Αθανασίου, Ευριπίδη Στυλιανίδη, Παναγιώτη Μηταράκη και Ιωάννη Σαχινίδη.

Μήνυση κατά

του κ. Ξυδάκη έχει καταθέσει πολίτης έπειτα από δημοσιεύματα στα ΜΜΕ που ήθελαν στενό συνεργάτης της Ρένας Δούρου να έχει διοριστεί ως μετακλητός υπάλληλος στο υπουργείο Πολιτισμού, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο γραφείο του κ. Ξυδάκη.

Ο δικηγόρος κ. Πλεύρης έχει υποβάλει μήνυση κατά των κ.κ. Βενιζέλο και Αθανασίου σχετικά με εκβίαση, απάτη, παράβαση καθήκοντος αλλά κι άλλα αδικήματα. Αφορμή στάθηκε το γεγονός το ότι το λυβικο Δημόσιο δεν του κατέβαλε την αμοιβή ύψους 16 εκατ. ευρώ, από τη δικαστική μάχη που κέρδισε ως εκπρόσωπος του λυβικού κράτους με αντίδικο τεχνικές εταιρείες.

Μια ακόμα δικογραφία από τον Εισαγγελέα Διαφθοράς αφορά τον κ. Στυλιανίδη σχετικά με χρηματοδότηση σε ΜΚΟ ύψους 50.000 ευρώ, ποσό που αφορούσε την αγιογράφηση του Ναού της Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κομοτηνή.

Η δικογραφία σχετικά με τον κ. Στυλιανίδη αφορά την προκαταβολή ποσού για αιολικά έργα στην Εύβοια, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.

Τέλος, η Λιάνα Κανέλλη έχει καταθέσει μήνυση κατά του κ. Σαχινίδη για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο κ. Σαχινίδης φέρεται να την είχε παρουσιάσει ως αυτουργό δύο δολοφονιών μελών της Χρυσής Αυγής.

The post Βουλή: Δικογραφίες για νυν και πρώην Υπουργούς και βουλευτές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα