Βοήθησε και εσύ ένα αδέσποτο ζωάκι | Μάθε πώς! #straydogs

15:21 4/4/2017 - Πηγή: iPop
| Μάθε

Πολλές φορές τυχαίνει να βλέπουμε αδέσποτα ζωάκια στο δρόμο, αρκετές ωστόσο μπορεί να συναντάμε ζωάκια που έχουν τραυματιστεί και επειδή δεν ξέρουμε τι να κάνουμε για να τα βοηθήσουμε, δεν είμαστε σε θέση να τους προσφέρουμε τη φροντίδα που χρειάζονται.

Καθώς σήμερα είναι Παγκόσμια Μέρα Αδέσποτων Ζώων θελήσαμε να μοιραστούμε μαζί σου μερικούς τρόπους ώστε να βοηθήσεις κάποιο αδέσποτο ζωάκι την επόμενη φορά που θα συναντήσετε ένα.

Προσπάθησε να τα προσεγγίσεις με ασφάλεια

Ένα αδέσποτο, πληγωμένο ή ακόμα φοβισμένο μπορεί να συμπεριφέρεται περίεργα στην αρχή.

Μια απότομη κίνηση από την πλευρά σου ή λίγα βήματα πιο κοντά του μπορεί να το διώξουν μακριά, γι΄αυτό προσπάθησε να το προσεγγίσεις μιλώντας του ήρεμα και αν είναι χτυπημένο κουβάλησε το πολύ προσεχτικά.

Κάλεσε βοήθεια

Αν εκείνη τη στιγμή βιάζεσαι και δεν έχεις χρόνο να βοηθήσεις το ζωάκι, μπορείς να καλέσεις κάποιο κέντρο αδέσποτων ζώων ή κτηνίατρο κοντά στην περιοχή σου για να έρθουν να το παραλάβουν. Αν είναι δυνατό, παρέμεινε κοντά στο ζωάκι μέχρι να έρθει κάποιος.

Βοήθησε το να βρει ένα σπίτι

Αν αποφασίσεις ότι θέλεις να πάρεις το ζωάκι από το δρόμο και να το βοηθήσεις, μπορείς να το μεταφέρεις με ασφάλεια στο σπίτι σου και να postάρεις μια φωτογραφία στα social media σου, λέγοντας ότι βρήκες το συγκεκριμένο ζωάκι στην συγκεκριμένη οδό στην περίπτωση που κάποιος το έχει χάσει ή θέλει να το υιοθετήσει.

Αν το ζωάκι φοράει κολάρο με κάποιον αριθμό τηλεφώνου πάνω του ή διεύθυνση κατοικίας, προσπάθησε να έρθεις σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του.

ΑΝ όλα αυτά δεν βοηθήσουν… σκέψου σοβαρά να του χαρίσεις εσύ σπίτι μέσα στο δικό σου … πίστεψέ μας εκείνο θα σου χαρίσει απεριόριστη αγάπη, αληθινή ευγνωμοσύνη και ατελείωτες στιγμές ευτυχίας!!!

Αποφασίζεις να το υιοθετήσεις

Στην περίπτωση που αποφασίσεις ότι θέλεις να υιοθετήσεις το συγκεκριμένο ζωάκι, μπορείς να επισκεφτείς τον τοπικό κτηνίατρο για να το εξετάσει και εμβολιάσει, αλλά και για να σε συμβουλεύσει σχετικά με τη μεταφορά του στο σπίτι.

Μπορεί να μην είσαι σίγουρος αν θέλεις να βοηθήσεις ένα αδέσποτο ζωάκι ή να μην έχεις αρκετό χρόνο όταν αυτό είναι τραυματισμένο αλλά σκέψου πόση χαρά θα λάβεις αν το κάνεις, πόση περισσότερη χαρά θα προσθέσει στην ζωή σου. Άλλωστε τα ζώα είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου και δεν τους αξίζει να ζουν μόνα τους στο δρόμο.

Διάβασε επίσης:

Τελικά μπορείς να έχεις κατοικίδιο στο σπίτι σου; Τι ορίζει ο νόμος

The post Βοήθησε και εσύ ένα αδέσποτο ζωάκι | Μάθε πώς! #straydogs appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βοήθησε, | Μάθε, #straydogs,voithise, | mathe, #straydogs