Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο μετρό της Αγ.Πετρούπολης

13:24 4/4/2017 - Πηγή: iPop

Ότι η βόμβα είναι πιθανόν να ενεργοποιήθηκε από άνδρα που αναγνωρίστηκε νεκρός σε συρμό του μετρό της Αγ.Πετρούπολης λέει το Sputnik. Αναγνωρίστηκε η ταυτότητα του βομβιστή αυτοκτονίας.

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας έχει καταλήξει στην ταυτότητα του βομβιστή αυτοκτονίας που επιτέθηκε στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, τη Δευτέρα, σκοτώνοντας 14 ανθρώπους.

«Ο εκρηκτικός μηχανισμός θα μπορούσε να είχε εκραγεί από έναν άνθρωπο του οποίου η κατακερματισμένη

σορός βρέθηκε στο τρίτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας. Η ταυτότητά του έχει ταυτοποιηθεί, αλλά ακόμα ερευνάται για να βοηθήσει την έρευνα» δήλωσε η εκπρόσωπος της επιτροπής Svetlana Petrenko.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επιβεβαίωσε ότι πιθανότερη αιτία της τραγωδίας είναι ο βομβιστής αυτοκτονίας.

«Αυτή είναι μία από τις εκδοχές που εξετάζονται» δήλωσε ο Dmitry Peskov στους δημοσιογράφους το απόγευμα της Δευτέρας.

Κάθε επίθεση που γίνεται στη χώρα μας είναι μια πρόκληση που απευθύνεται σε όλους τους Ρώσους, περιλαμβανομένου του αρχηγού του κράτους, περιλαμβανομένου του προέδρου μας

Να θυμίσουμε πως ο απολογισμός των θυμάτων στην Αγία Πετρούπολη, είναι 14 νεκροί και τουλάχιστον 50 τραυματίες, σύμφωνα με τον υπ. Υγείας της Ρωσίας, Scvortsova ενώ όλοι οι τραυματίες έχουν ταυτοποιηθεί.

Τριήμερο πένθος έχει κηρυχθεί στην Αγία Πετρούπολη μετά την επίθεση, η οποία κατά πολλούς χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική.

Ο Vladimir Putin το βράδυ της Δευτέρας μετέβη στο σημείο της έκρηξης κι άφησε με τη σειρά του λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων.

Οι ρωσικές Αρχές επιβεβαίωσαν την Τρίτη ότι το όνομα του δράστη είναι Akbarzhon Dzhalilov, ενώ γνωστοποίησαν επίσης πως ο ίδιος είχε τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό και σ’ έναν ακόμα σταθμό του Μετρό, ο οποίος και εξουδετερώθηκε.

Διάβασε επίσης:

Αυξήθηκε ο απολογισμός των θυμάτων στην Αγία Πετρούπολη | Όσα γνωρίζουμε για τον δράστη

Photo:REUTERS/ Anton Vaganov

The post Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο μετρό της Αγ.Πετρούπολης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα