Βιβλία vs ταινίες

19:32 5/10/2014 - Πηγή: iPop

Αν ήξερες πόσες από τις ταινίες που έχεις δει είναι βασισμένες σε βιβλία δεν θα χρειαζόταν καν να σου γράψουμε αυτή την άποψη. Αλλά, επειδή μάλλον το αγνοείς… θα σου το αναλύσουμε!

Ο Νονός – The Godfather, Η κλασσικότερη ίσως δραματική ταινία όλων των εποχών σε σκηνοθεσία Francis Ford Coppola είναι βασισμένη στη νουβέλα του Mario Puzo. Η Λίστα του Σίντλερ – Schindler’s List

η γνωστή δραματική ταινία ιστορικού περιεχομένου σε σκηνοθεσία Steven Spielberg, είναι βασισμένη στο βιβλίο του Thomas Keneally ενώ ο Σημαδεμένος – Scarface το γνωστό δραματικό θρίλερ σε σκηνοθεσία Brian De Palma είναι βασισμένο στη νουβέλα του Armitage Trail! Αυτά τα 3 βασικά παραδείγματα είναι ένα υπερβολικά μικρό δείγμα καθώς μπορούμε να πιάσουμε τον Harry Potter, το Lord of the Rings ακόμα και το Twilight!

Αιώνιο αντικείμενο συζήτησης με τους φίλους μου, λοιπόν, το αν οι ταινίες είναι καλύτερες από τα βιβλία και τούμπαλιν! (Γεια σου Μαίρη!)! Κάποιοι υποστηρίζουν τις ταινίες γιατί είναι πιο γρήγορες, άλλοι τα βιβλία γιατί είναι πιο απολαυστικά! Η δική μου άποψη; Πρώτα τα βιβλία και μετά την ταινία! Το βιβλίο είναι ένα μικρό θαύμα! Όταν διαβάζεις ένα βιβλίο φτιάχνεις τις δικές σου εικόνες και ενώ διαβάζεις είναι σαν να βλέπεις μια ταινία που έχεις φτιάξει εσύ ο ίδιος! Δημιουργείς τα πρόσωπα των ηρώων όπως εσύ θέλεις να είναι, τις εκφράσεις των προσώπων τους, την χροιά της φωνής τους. Τους τοποθετείς μέσα στα σκηνικά που εσύ θέλεις και ταυτόχρονα βάζεις και τον εαυτό σου σε μία μικρή γωνίτσα της ιστορίας είτε σαν παρατηρητή είτε σαν ήρωα! Μυρίζεις τις σελίδες του βιβλίου και βασικότερο από όλα γυρνάς τις τελευταίες σελίδες και αισθάνεσαι συγκίνηση, ίσως και θλίψη που τελειώνει το βιβλίο!

Μετά βεβαίως μπορείς να βάλεις και την ταινία και να απογοητευτείς big time γιατί αλλιώς τα είχες φανταστεί και αλλιώς σου σκάει η ταινία! Μην θυμηθώ πόσα βιβλία έχουν αλλαχτεί εντελώς στις ταινίες γιατί μου ανεβαίνει η πίεση!!

Από την άλλη όψη του νομίσματος, όμως, και η ταινία έχει την ομορφιά της, γιατί συγκρίνεις την εικόνα που έχεις φτιάξει με την ταινία, κάτι που είναι απολαυστικό! Το συμπέρασμα; Διάβασε πρώτα το βιβλίο και μετά νοίκιασε και την ταινία!

The post Βιβλία vs ταινίες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα