Βιώσιμο χρέος για ένταξη της Ελλάδας στο QE ζητά η ΕΚΤ

18:19 29/5/2017 - Πηγή: iPop

Βιώσιμο χρέος για ένταξη της Ελλάδας στο QE (πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης) ζητά η ΕΚΤ, σύμφωνα με όσα προκύπτουν απ’ τις δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος είπε ότι η ΕΚΤ

αναμένει μία πλήρη συμφωνία για τα μέτρα που θα καταστήσουν το χρέος της Ελλάδας μακροπρόθεσμα βιώσιμο. Ο κ. Draghi μάλιστα τόνισε ότι στο τελευταίο Eurogroup δεν υπήρξε σαφής ορισμός των μέτρων για το χρέος.

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ο κ. Draghi υπογράμμισε ότι η ΕΚΤ και το Διοικητικό Συμβούλιό της χρειάζονται τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, προκειμένου να το αξιολογήσουν με απόλυτη ανεξαρτησία.

Κληθείς ν’ απαντήσει σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, ο επικεφαλής της ΕΚΤ επισήμανε ότι «εάν και όταν επεκταθεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) και στην Ελλάδα θα υπάρχει επιλεξιμότητα των ελληνικών επιχειρήσεων μέσα στο πρόγραμμα αγοράς εταιρικών ομολόγων, εφόσον αυτές πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας, όπως αυτά έχουν οριστεί από το πρόγραμμα».

The post Βιώσιμο χρέος για ένταξη της Ελλάδας στο QE ζητά η ΕΚΤ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα