Προκαλεί ο Erdogan: «Η άλωση της Κωνσταντινούπολης είναι μία νίκη – παράδειγμα για όλη την ανθρωπότητα»

17:25 29/5/2017 - Πηγή: iPop

Προκαλεί ο Erdogan λέγοντας πως «η άλωση της Κωνσταντινούπολης είναι μία νίκη – παράδειγμα για όλη την ανθρωπότητα» στην ομιλία του για την 564η επέτειο της άλωσης της Πόλης.

«Δίνουμε αγώνα ώστε να υπηρετούμε αυτή την ένδοξη πόλη με την ίδια πίστη, αποφασιστικότητα και θέληση, που άνοιξε πριν από 564 χρόνια τις πόρτες της Κωνσταντινούπολης, αλλά και να προστατεύουμε συνεχώς τις παρακαταθήκες της Άλωσης» δήλωσε ο Recep Tayyip

Erdoğan, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, χαρακτηρίζοντας την Κωνσταντινούπολη ως «βιτρίνα» της Τουρκίας λέγοντας πως η πόλη αποτελεί μια μικρή «περίληψη» για τους ανθρώπους και την κοινωνία της Τουρκίας.

Η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης που θεωρείται σαν ένα από τα κομβικά σημεία στην παγκόσμια ιστορία υπό όρους κοινωνικούς, πολιτιστικούς και πολιτικούς είναι μια νίκη γεμάτη μαθήματα για εμάς και για όλη την ανθρωπότητα

Ο ίδιος σημείωσε πως κάποιος μπορεί να αποκαλέσει την Τουρκία «Κωνσταντινούπολη» και το αντίστροφο.

Η αναπαράσταση της Άλωσης της Πόλης έγινε και φέτος σε ειδική πλατφόρμα που στήθηκε στον Κεράτιο Κόλπο στην περιοχή του Φέτιχ με πολλά πυροτεχνήματα και ζητωκραυγές από το πλήθος.

Ο Erdogan προχώρησε ένα βήμα παραπάνω μάλιστα λέγοντας: «Τώρα είναι γεγονός πως ενώ η Άγκυρα είναι η πρωτεύουσα της Τουρκίας, η Σμύρνη είναι η πρωτεύουσα του Αιγαίου και πόλεις όπως η Αττάλεια και τα Μούγλα είναι τουριστικά αξιοθέατα, η Πόλη είναι η επιτομή της χώρας. Όσο πιο όμορφη είναι αυτή η επιτομή, πιο προσοδοφόρο είναι για την Τουρκία». Υποστήριξε δε ότι «όλα τα στοιχεία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που έζησαν φιλικά σε αυτή την περιοχή ζουν με τον ίδιο ειρηνικό και φιλικό τρόπο στην σημερινή δημοκρατία της Τουρκίας. Όπως έδειξε η ιστορία αυτοί που θέλησαν να καταστρέψουν αυτό το ειρηνικό κλίμα αντιμετώπισαν απογοήτευση».

Δείτε το video από το subasi94:

The post Προκαλεί ο Erdogan: «Η άλωση της Κωνσταντινούπολης είναι μία νίκη – παράδειγμα για όλη την ανθρωπότητα» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα