Κατέπεσε μαχητικό Mirage στις Σποράδες

13:10 29/5/2017 - Πηγή: iPop

Κατέπεσε μαχητικό Mirage στις Σποράδες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δύο πιλότοι πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν εγκαίρως. Ο χειριστής του αεροσκάφους μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Ένα μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας, κατέπεσε πριν λίγο 15 χιλιόμετρα νότια των Σποράδων λόγω μηχανικής βλάβης στη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης.

Το Mirage 2000 της 332 Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας είχε απογειωθεί από την Τανάγρα. Το ατύχημα έγινε στις 12:18.

Σύμφωνα

με πληροφορίες οι πιλότοι των δύο μαχητικών προσομοίαζαν εναέρια μάχη όταν στο ένα από τα δύο Mirage -στο μαχητικό αεροσκάφος που ήταν ο νούμερο δύο του σχηματισμού- εκδηλώθηκε σοβαρή βλάβη. Σύμφωνα με πληροφορίες η βλάβη παρουσιάστηκε στον κινητήρα ή στο σύστημα ελέγχου του αεροσκάφους.

H ανακοίνωση του ΓΕΑ:

Τη Δευτέρα 29/05 και ώρα 12:18, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης ο νούμερο δύο ζεύγους αεροσκαφών, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης, ο νούμερο 2 ενός ζεύγους αεροσκαφών της 332M εγκατέλειψε ασφαλώς το αεροσκάφος, λόγω βλάβης, νότια των Σποράδων.

Σώος ο πιλότος στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας

Στις 13:30, ένα από τα δύο Super Puma περισυνέλλεξε σώο τον υποσμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το ελικόπτερο θα μεταφέρει τον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας στο στρατόπεδο Σακέτα και από εκεί θα τον παραλάβει ασθενοφόρο το οποίο θα τον μεταφέρει στο 251 Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Ο πιλότος του Mirage 2000 που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Σκοπέλου είναι 28 ετών, φέρει το βαθμό του υποσμηναγού και έχει περίπου 1.000 ώρες πτήσης με τα Mirage.

The post Κατέπεσε μαχητικό Mirage στις Σποράδες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα