Βιώσιμη συμφωνία ζητά το Βερολίνο

16:57 18/5/2016 - Πηγή: iPop

Στην αναγκαιότητα επίτευξης βιώσιμης συμφωνίας εστιάζει το Βερολίνο. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας τονίζει πως η συμφωνία πρέπει να είναι συνολική και φυσικά να έχει άμεσα αποτελέσματα.

Χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Γιουργκ Βαϊσγκέρμπερ, τόνισε:

Οι πληροφορίες περί πρότασης για περίοδο χάριτος ως το 2040, δεν αλλάζουν κάτι στα δεδομένα που θα συζητηθούν στο Eurogroup της 24ης Μαΐου

Ενώ επίσης πρόσθεσε: «Ισχύουν αυτά που συμφωνήθηκαν κατά το τελευταίο Eurogroup, στις 9 Μαΐου».

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο

του Γερμανικού Υπουργείου «υπάρχουν δύο δέσμες» θεμάτων, οι οποίες πρέπει πάντα να διαχωρίζονται». Όπως ξεκαθάρισε: «Από τη μία, η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης, με την επίτευξη του στόχου για πλεόνασμα 3,5% το 2018 και από την άλλη πλευρά, η συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους».

Για την αξιολόγηση και το Eurogroup:

«Το θέμα είναι να συμφωνηθεί ένα βιώσιμο συνολικό πακέτο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, σε συνδυασμό με τις αναλύσεις βιωσιμότητας του χρέους που συζητούνται τώρα, ώστε να εκπληρωθεί η δήλωση του Eurogroup» δήλωσε ο Γιουργκ Βαϊσγκέρμπερ και κλείνοντας τόνισε:

«Αυτός είναι ο στόχος αυτής της συνεδρίασης και στόχος μετά είναι να μπορέσει να αποδεσμευτεί μια ανάλογη δανειακή δόση. Αλλά βεβαίως, πρέπει να βλέπουμε το συνολικό πλαίσιο, καθώς όλα αυτά είναι αλληλο-εξαρτώμενα».

The post Βιώσιμη συμφωνία ζητά το Βερολίνο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα