Μηνύματα αισιοδοξίας από την Κυβέρνηση

16:35 18/5/2016 - Πηγή: iPop

Την αισιοδοξία της μετά από το πολύωρο «μασάζ» στους βουλευτές σχετικά με την κατανομή των φόρων και τον «κόφτη» που, όπως επιμένει δε θα χρειαστεί να εφαρμοστεί, εκφράζει η Κυβέρνηση. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει τα δικά της μηνύματα αισιοδοξίας και τονίζει πως το πολυνομοσχέδιο το βράδυ της Τετάρτης θα έλθει στη Βουλή χωρίς να πραγματοποιηθούν άλλες καθυστερήσεις.

Τι περιλάμβανε η συζήτηση;

Την κατανομή

των φόρων σε βάθος τριετίας,τον «κόφτη» και εκτιμήσεις σχετικά με την διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν πως η προετοιμασία που έχει γίνει για το πολυνομοσχέδιο είναι πολύ καλή ενώ σημειώνουν πως η Κυβέρνηση είναι έτοιμη για το Eurogroup της 24ης Μαΐου.

Να θυμίσουμε πως την Δευτέρα είχε επίσης πραγματοποιηθεί και πεντάωρη συνεδρίαση στην οποία συμμετείχαν υπουργοί και βουλευτές οι οποίοι θα είναι συμμετέχοντας στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές όπου και θα συζητηθεί το πολυνομοσχέδιο.

Αξίζει να τονισθεί πως εισηγητής στο νομοσχέδιο θα είναι ο Κώστας Σπαρτινός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Σωκράτης Φάμμελος.

Συνεχίζεται η κόντρα με την Νέα Δημοκρατία:

Οι ίδιες Κυβερνητικές πηγές εξαπολύουν επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και τονίζουν πως την τελευταία περίοδο έχει δείξει την εμμονή της και ζητά συνεχώς εκλογές. Ενώ επίσης καλούν την Αξιωματική Αντιπολίτευση να σταματήσει να υπονομεύει την Κυβέρνηση και να υποστηρίξει την εθνική προσπάθεια που σημειώνεται.

To Μαξίμου εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση στην οποία σημειώνει:

«Αλήθεια σκοπεύει η ΝΔ να ψηφίσει την ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια;

Τις τελευταίες ώρες, κυκλοφορεί ευρύτατα στον τύπο η πληροφορία ότι η Νέα Δημοκρατία προσανατολίζεται να υπερψηφίσει την ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια.

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή μετατόπιση. Όλους τους προηγούμενους μήνες, στο θέμα των κόκκινων δανείων, η Νέα Δημοκρατία εγκαλούσε, σε υψηλότατους τόνους, την κυβέρνηση ότι «βγάζει χιλιάδες σπίτια στο σφυρί», (ανακοίνωση ΝΔ 17/11/2015), ότι παραδίδει τα κόκκινα δάνεια στα «κοράκια της καταστροφής» (Σοφία Βούλτεψη 14/12/2015) και άλλα τέτοια τρομολαγνικά.

Αποδεικνύεται λοιπόν, τώρα, ότι οι καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας, όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από θορυβώδες επικοινωνιακό θέατρο, προκειμένου να διαμορφωθεί, στην κοινωνία, κλίμα ανασφάλειας και κατατρομοκράτησης. Σήμερα, που η συμφωνία ολοκληρώνεται, προστατεύοντας την συντριπτική πλειοψηφία των δανείων που σχετίζονται με την πρώτη κατοικία, η ΝΔ αλλάζει την στάση της. Ελπίζει έτσι να ξεχαστεί από την κοινή γνώμη, τόσο η δική της δέσμευση για πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών και της πώλησης κόκκινων δανείων, όσο και η υπονομευτική της στάση καθ όλη της διάρκεια της πρόσφατης διαπραγμάτευσης».

Στη συνεδρίαση της ΚΟ μίλησαν πάνω από 20 βουλευτές. Ενώ την ενημέρωση είχαν αναλάβει οι Τσακαλώτος, Χουλιαράκης, Σταθάκης, Τσιρώνης και Δρίτσας.

Για το πολυνομοσχέδιο:

Οι υπουργοί δήλωσαν πως «οι φόροι που φέρνει το πολυνομοσχέδιο είναι κατανεμημένοι σε τρία χρόνια» ενώ τόνισαν πως «αυτόματη περικοπή μπορεί να γίνει μόνο αν δεν κάνει τίποτα ο υπουργός Οικονομικών και περάσει ο μήνας».

Επίσης τη συζήτηση απασχόλησε η μορφή διοίκησης του ταμείου αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας και επισημάνθηκε πως «προστατεύεται το 93% των στεγαστικών κόκκινων δανείων».

Αγώνας δρόμου για την κατάθεση νομοσχεδίων:

Κατά τη συνεδρίαση έγινε γνωστό πως η Κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι θα πραγματοποιήσει την κατάθεση συγκεκριμένων νομοσχεδίων τα οποία αφορούν:

«Τις ηλεκτρονικές συναλλαγέςΤον αναπτυξιακό νόμοΤο λαθρεμπόριοΤις αδήλωτες καταθέσειςΤην κοινωνική οικονομία»photo:Nick Paleologos / SOOC

The post Μηνύματα αισιοδοξίας από την Κυβέρνηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα