Απεργία πείνας πραγματοποιούν δεκάδες πρόσφυγες στη Χίο

16:04 18/5/2016 - Πηγή: iPop

Σε απεργία πείνας αποφάσισαν να προχωρήσουν από την Τρίτη δεκάδες πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ που μένουν στο καταυλισμό της Σούδας στη Χίο.

Οι 40 περίπου απεργοί δηλώνουν πως δεν αντέχουν άλλο τις άσχημες συνθήκες στις οποίες ζουν και ζητούν από την ελληνική Κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα. Εμμένουν στο να ανοίξουν τα σύνορα έτσι ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην κεντρική Ευρώπη ενώ επίσης ζητούν απαντήσεις για την τύχη τους.

Να τονισθεί πως αν και οι αρμόδιες αρχές

έχουν κάνει τα πάντα με στόχο την αποσυμφόρηση του καταυλισμού στη συγκεκριμένη δομή παραμένουν 1.200 άτομα ενώ η χωρητικότητα είναι 1.000.

Ο εκπρόσωπος των απεργών πείνας τόνισε χαρακτηριστικά στην κάμερα του Politischios.gr:

Ζητάμε ενημέρωση για την τύχη μας. Θέλουμε να ξέρουμε τι θα γίνει με εμάς. Ζητάμε τη διεθνή προστασία ώστε να μας αφήσουν να πάμε στη χώρα που θέλουμε. Όμως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό εξαιτίας της συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας. Είμαστε αποκλεισμένοι, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την πορεία μας προς την Ευρώπη

Μάλιστα, από το πρωί της Τετάρτης πολλοί από τους πρόσφυγες που πραγματοποιούν απεργία πείνας έχουν σφραγίσει τα στόματα τους με τσιρότα.

photo:politischios.gr

The post Απεργία πείνας πραγματοποιούν δεκάδες πρόσφυγες στη Χίο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα