«Βιαστής είναι»: Τα πανό και οι έντονες διαμαρτυρίες κατά της αποφυλάκισης Λιγνάδη – Ηχηρά τα μηνύματα τραγουδιστών και ηθοποιών

13:34 19/7/2022 - Πηγή: iPop

Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες από πολίτες, καθώς και από ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου, οι οποίοι καταδικάζουν την αποφυλάκιση του καταδικασθέντα πρωτοδίκως για δύο βιασμούς, Δημήτρη Λιγνάδη.

Πανό «Βιαστής είναι» σε συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου

Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ, 18/7, στην συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου, το κοινό ύψωσε πανό στο οποίο αναγραφόταν «Βιαστής είναι», ενώ ο τραγουδιστής τοποθετήθηκε επί του θέματος:

«Οι βιαστές και όσοι τον καλύπτουν στη φυλακή. Ναι, βιαστής είναι… Το πρόβλημα σε αυτό τον τόπο είναι

η ασφάλεια παιδιά και οι υπηρέτες της… Μην σταματάτε να αντιστέκεστε».

ΒΙΑΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ.
ΤΩΡΑ στον Θανάση στο Κατρακειο. #Λιγναδης_gate #Λιγναδης_παιδεραστης pic.twitter.com/u7ZM48QTBm

— Sickάτη (@arrostifarfalli) July 18, 2022

Πώς νιώθεις που ένας καταδικασμένος βιαστής ανηλίκων κυκλοφορεί ελεύθερος στην ίδια χώρα με εσένα;

Συνέχισε στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα μέσα από το Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας λέγοντας: «Βλέπουμε συστημικούς τύπους σαν τον Λιγνάδη, σαν τον άλλον που σκότωσε τον Ζακ, σαν τον Κορκονέα να πέφτουν στα πούπουλα κατά κάποιον τρόπο. Και βλέπουμε από την άλλη μεριά αντισυστημικούς φωτοχοδιάβολους, σαν τον Μιχαηλίδη, σαν τον Καλαϊτζή, σαν μετανάστες και πρόσφυγες, να υφίστανται την κρατική καταστολή και της Δικαιοσύνης όχι τον ήλιο τον νοητό, τον ήλιο τον ανόητο που υπάρχει αυτή τη στιγμή».

iPop.gr

Ο Θανάσης Παπακωνσταντινου έθιξε το θεμα #Λιγναδης_παιδεραστης, τη δολοφονία του Ζακ και του Γρηγοροπουλου στη σημερινή του συναυλια. pic.twitter.com/NV37lpJWVt

Anna Pantelia (@Anna_Pantelia) July 18, 2022 «Βιαστής είναι» και στην Πειραιώς 260

To πανό με το μήνυμα «Βιαστής είναι» υψώθηκε και στην Πειραιώς 260. Συγκεκριμένα, στην πρεμιέρα της παράστασης «Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι» σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή, με τους Θάνο Λέκκα, Δήμητρα Βλαγκοπούλου και Βασίλη Μαγουλιωτη. Όλοι, κοινό και ηθοποιοί, στάθηκαν για άλλη μία φορά πλάι στα θύματα.

Και στην Πειραιώς 260 #ΒΙΑΣΤΗΣ_ΕΙΝΑΙ

Παντού από εδώ και πέρα βιαστής θα είναι.

Για τον Α τον Σ και τον Π #Μενδωνη_παραιτησου #Λιγναδης_παιδεραστης pic.twitter.com/HvSNEZCH01

— the others (@oi_alloi) July 18, 2022 «Βιαστής είναι» και από τους θεατές της Επιδαύρου

Θεατές και στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, το Σάββατο, 16/7, λίγο πριν ξεκινήσει η δεύτερη παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, σήκωσαν για άλλη μία φορά το πανό με τη φράση «Βιαστής Είναι», δείχνοντας με τον δικό τους τρόπο ότι βρίσκονται στο πλευρό των θυμάτων και καταδικάζουν την απόφαση αναστολής στην εκτέλεση της ποινής του Δημήτρη Λιγνάδη.

επίδαυρος τώρα, πέρσες. pic.twitter.com/jle3Rn7ui2

— koiniαν (@koinian) July 16, 2022

Το κοινό ξέσπασε απευθείας σε χειροκροτήματα.

Ο Γιάννης Στάνκογλου διαβάζει την επιστολή του ΣΕΗ

Έντονες διαμαρτυρίες υπήρξαν και στην παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» στο αρχαίο θέατρο Δίου, όπου ο Γιάννης Στάνκογλου προχώρησε στην ανάγνωση της ανακοίνωσης του ΣΕΗ.

Γιατί ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν είναι στην φυλακή αφού είναι ένοχος για 2 υποθέσεις βιασμού;

Ο Γιαννης Στανκογλου αποδεικνύει οτι είναι πολλά περισσότερα απο κορυφαίος πρωταγωνιστής. Η δήλωση του μετά το πέρας του εξαιρετικού «Προμηθέα Δεσμώτη» στο @FestivalOlympou #Λιγναδης_gate pic.twitter.com/V49Dx9h3CS

— Stamatis Chatzichristodoulou (@breezer) July 17, 2022 Και η Μαρία Κίτσου κατά της αποφυλάκισης Λιγνάδη

Υπενθυμίζεται ότι την επιστολή του ΣΕΗ διάβασε και η ηθοποιός Μαρία Κίτσου, μετά το τέλος της παράστασης «Ηλέκτρα», στην οποία πρωταγωνιστεί.

«Οι ηθοποιοί, τεχνικοί, μουσικοί, οι άνθρωποι που δουλεύουμε απόψε εδώ για όλους εσάς, από τις 13 Ιουλίου είμαστε εκτεθειμένοι. Εκτεθειμένοι σε μια χώρα όπου τέτοιες αποφάσεις καταπατούν το δικαίωμά μας στην αλήθεια, στο δίκιο, στα σώματά μας, το δικαίωμά μας στην κοινή λογική. Από τις 13 Ιουλίου και για κάθε μέρα που ο Δημήτρης Λιγνάδης κυκλοφορεί ελεύθερος, όχι μόνο εμείς αλλά ολόκληρη η ελληνική κοινωνία γίνεται φυλακή. Ως άνθρωποι του πολιτισμού, πολίτες της Ελλάδας, πατεράδες και μανάδες παιδιών που μεγαλώνουν εδώ, ζητάμε την άμεση άρση του ανασταλτικού χαρακτήρα της καταδικαστικής απόφασης», σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Θέλουμε τα θύματα του Λιγνάδη, όσα βρήκαν το κουράγιο να μιλήσουν αλλά και όσα ακόμα το ψάχνουν, να συνεχίσουν να ζουν ανάμεσά μας χωρίς φόβο και ντροπή, η ελευθερία να αφαιρείται από αυτόν που αμετανόητα βιάζει τα παιδιά μας. Θέλουμε η γενναία απόφαση της καταδίκης του ενόχου σε 12 χρόνια φυλάκιση να είναι κυριολεκτική. Θέλουμε να ζούμε σε έναν τόπο που η δικαιοσύνη θα λάμπει αντίστοιχα της ομορφιάς του και ο ήλιος να πάψει επιτέλους να είναι νοητός. Είμαστε με τα θύματα. Ο ένοχος Δημήτρης Λιγνάδης για δυο βιασμούς παιδιών, να παραμείνει στη φυλακή», πρόσθεσε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Βιαστής είναι»: Τα πανό και οι έντονες διαμαρτυρίες κατά της αποφυλάκισης Λιγνάδη – Ηχηρά τα μηνύματα τραγουδιστών και ηθοποιών εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βιαστής, Λιγνάδη – Ηχηρά,viastis, lignadi – ichira