Τι έχει συμβεί με τον δημοσιογράφο Σταύρο Νικόλα Νιάρχο στο Κονγκό;

19:56 18/7/2022 - Πηγή: iPop

O Eλληνοαμερικανός δημοσιογράφος Σταύρος Νικόλας Νιάρχος έχει συλληφθεί στο Κονγκό κι όλοι περιμένουν με αγωνία να δουν πότε θα αφεθεί ελεύθερος. Τι ακριβώς έχει συμβεί;

Ο δημοσιογράφος είναι εγγονός του Σταύρου Νιάρχου και τις τελευταίες μέρες βρίσκεται υπό κράτηση απ’ τις μυστικές υπηρεσίες του Κονγκό.

Όπως υποστηρίζει η πλευρά των τοπικών Αρχών, ο ίδιος συνελήφθη επειδή προσέγγισε ένοπλες οργανώσεις που δρουν στα νοτιοανατολικά της χώρας, χωρίς να ενημερώσει τις

Αρχές. Η σύλληψή του έγινε στην πόλη Λουμπουμπάσι την Τετάρτη και μεταφέρθηκε στην πρωτεύουσα Κινσάσα, μαζί με ένα άλλο δημοσιογράφο του Κονγκό, που επίσης κρατείται.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Κυβέρνησης, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο τη σύλληψη, λέγοντας ότι ο Νιάρχος κρατείται στην Κινσάσα από την υπηρεσία πληροφοριών ANR.

Η ANR μετέφερε τον δημοσιογράφο Νικόλα Νιάρχο στην Κινσάσα για να τον ανακρίνει για τις στενές επαφές του με ένοπλες ομάδες, ιδίως με τους Μπακάτα Κατάνγκα

Παράλληλα, άλλες πηγές σημειώνουν ότι οι δύο δημοσιογράφοι ερευνούσαν την πιθανή εμπλοκή μαχητών Μάι-Μάι σε παράνομες εξορύξεις στην επικράτεια της Mitwaba, πρώην προπύργιο της οργάνωσης.

Ποιος είναι ο δημοσιογράφος Σταύρος Νικόλας Νιάρχος

Ο 33χρονος είναι εγγονός του Σταύρου Νιάρχου, γιος του Σπύρου Νιάρχου και της Δάφνης Γκίνες. Εργάζεται ως δημοσιογράφος για τα αμερικανικά περιοδικά The Nation και The New Yorker.

Επικεντρώνεται στην ερευνητική δημοσιογραφία κι έχει ταξιδέψει για να καλύψει θέματα σε Κονγκό, Υεμένη, Ιαπωνία και Μπουργκίνα Φάσο, μεταξύ άλλων.

View this post on Instagram

A post shared by Nicolas Niarchos (@apostcardfromthevolcano)

Πρόσφατα, συμμετείχε σε αποστολή στην Ουκρανία και συγκεκριμένα ταξίδεψε στο Λβιβ για να καταγράψει, εκτός απ’ τις συγκλονιστικές στιγμές που ζουν οι Ουκρανοί, τις προσπάθειες που κάνουν να περισώσουν από τους βομβαρδισμούς έργα τέχνης και πολιτισμού.

Στον Κονγκό, σύμφωνα με την επίσημη διαπίστευσή του, βρίσκεται για να κάνει ρεπορτάζ για την προστασία της φύσης, της οικονομίας και του πολιτισμού για το περιοδικό The Nation.

View this post on Instagram

A post shared by Nicolas Niarchos (@apostcardfromthevolcano)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τι έχει συμβεί με τον δημοσιογράφο Σταύρο Νικόλα Νιάρχο στο Κονγκό; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα