Εκτιμήσεις Regling: Η Ελλάδα θα χρειαστεί λιγότερα χρήματα από τον EMS

17:06 19/2/2017 - Πηγή: iPop

Για τη χώρα μας μίλησε για ακόμα μια φορά ο επικεφαλής του ESΜ, Klaus Regling, υπογραμμίζοντας, πως παρά τη συνεχιζόμενη κρίση, θα χρειαστεί σαφώς λιγότερα χρήματα από το τρίτο πακέτο βοήθειας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμoύ στήριξης (EMS) από το ποσό το οποίο είχε υπολογισθεί.

Σύμφωνα με την Γερμανική εφημερίδα Βild, ο Klaus Regling εστιάζοντας στο συγκεκριμένο ποσό το οποίο δεν θα χρειαστεί να εκταμιευτεί εξήγησε ότι «θα μπορούσε να ανέλθει σε διψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων ευρώ».

Η εφημερίδα

αναφέρεται στην συνέντευξη του επικεφαλής του ESM η οποία ολόκληρη θα δημοσιευθεί την Δευτέρα κατά την οποία ο ίδιος σημείωσε:

Έχουμε πίσω μας ήδη το μισό του τριετούς προγράμματος και έχουμε καταβάλλει (στην Ελλάδα) μόλις 32 δισ. ευρώ. Στο τέλος του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018, πιθανόν να έχουμε δώσει σαφώς λιγότερα από το συμφωνηθέν ανώτατο ποσόν των 86 δισ. ευρώ από τα δάνεια σωτηρίας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού

Ως λόγους μάλιστα αξίζει να σημειωθεί, πως ο Klaus Regling αναφέρει το «ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών ήταν μικρότερες από εκείνες που είχαν αρχικά υπολογισθεί και το ό,τι ο προϋπολογισμός (της Ελλάδας) εξελίσσεται καλύτερα» και προσθέτει: «Εάν μάλιστα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανανεώσει τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα θα μειωθεί περαιτέρω το ποσόν του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, το οποίο θα εκταμιευτεί».

The post Εκτιμήσεις Regling: Η Ελλάδα θα χρειαστεί λιγότερα χρήματα από τον EMS appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα