Αξιωματούχος της Ε.Ε.: «Η Ελλάδα δεν έχει ολοκληρώσει τα 9 από τα 15 προαπαιτούμενα»

17:46 19/2/2017 - Πηγή: iPop

Στα προαπαιτούμενα τα οποία δεν έχουν ολοκληρωθεί από την Ελλάδα εστίασε αξιωματούχος της Ε.Ε. εξηγώντας, πως αυτά είναι εννέα. Παράλληλα, η ίδια κοινοτική πηγή υπογράμμισε, αναφερόμενη στον επικεφαλής του Eurogroup, πως αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά «θα έχει μπροστά του εισήγηση για εκπλήρωση μόνο του 1/3 των δεσμεύσεων».

Σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο τον οποίο επικαλείται το Κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων, από τον ογκώδη κατάλογο με τα prior actions, υπάρχει, όμως και μια λίστα με 15 μεταρρυθμίσεις

κλειδιά στις οποίες θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα και να έχουν ελεγχθεί πλήρως

Κάποιες από αυτές τις μεταρρυθμίσεις φέρεται να έχουν γίνει ενώ 9 είναι αυτές οι οποίες εκκρεμούν. Την ίδια στιγμή, 4 έχουν εκτελεστεί και 2 βρίσκονται υπό επαλήθευση.

Το σχετικό δημοσίευμα υπογραμμίζει, πως τα βήματα μέχρι την εκταμίευση είναι ακόμα πάρα πολλά. «Τη Δευτέρα, ή το συντομότερο δυνατόν οι ελληνικές Αρχές πρέπει να συμφωνήσουν με τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον τους όρους επιστροφής της τρόικας, δηλαδή την ανάγκη για πρωτογενή πλεονάσματα για μια τριετία ως πενταετία (ανάλογα με το σενάριο που θα επιλεγεί) και τη λήψη των πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων 2 μονάδων του ΑΕΠ (ασχέτως αν αυτό θα αναθεωρηθεί το προσεχές διάστημα)» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, το άρθρο εστιάζει στην επιστροφή των Θεσμών στη χώρα μας και εξηγεί, πως στη συμφωνία θα περιλαμβάνεται το σύνολο των όρων των οποίων η χώρα μας θα πρέπει να εκτελέσει ως την εκταμίευση.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι στόχος είναι να συνέλθει εκ νέου το Εurogroup (Μάρτιο ή Απρίλιο) για να επικυρώσει το SLA και να διαλέξει προαπαιτούμενα προς εκτέλεση σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα και να τα συνδέσει με τμήματα της εκταμίευσης.

Σύμφωνα με ίδιες πληροφορίες σ΄αυτό το ανακοινωθέν του Εurogroup θα πρέπει ιδανικά να περιληφθεί και η επίσημη ανακοίνωση ότι «το ΔΝΤ θα προτείνει στο ΔΣ του χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την Ελλάδα». Τέλος αξίζει να τονιστεί, πως θα πρέπει να συνεδριάσει το ΔΣ στην Ουάσιγκτον και να το εγκρίνει.

Τα μέλη του Eurogroup εντόπισαν λάθη στις εκτιμήσεις Thomsen για την Ελλάδα

The post Αξιωματούχος της Ε.Ε.: «Η Ελλάδα δεν έχει ολοκληρώσει τα 9 από τα 15 προαπαιτούμενα» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα