Βερολίνο: Κυκλοφορεί και ο οπλοφορεί ο δράστης- Η επίθεση «εφιάλτης» για τη Μέρκελ

09:56 21/12/2016 - Πηγή: iPop

Με το βλέμμα στραμμένα στην επίθεση που πάγωσε το Βερολίνο και στέρησε τη ζωή σε 12 άτομα είναι τα γερμανικά Μέσα. Συγκεκριμένα, το περιοδικό, Der Spiegel, αναφέρεται στον εφιάλτη της Γερμανίδας Καγκελαρίου την ώρα που η FAZ σημειώνει ότι «όποιος σχεδιάζει επίθεση αυτοκτονίας είναι ασταμάτητος». Ο δράστης παραμένει ασύλληπτος και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να τον πιάσει.

Να θυμίσουμε, πως περίπου 24 ώρες

μετά το αιματοκύλισμα στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη. Το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Amaq μετάδωσε την ανάληψη της ευθύνης.

Τι αναφέρουν τα διεθνή Μέσα:

Der Spiegel:

Το γερμανικό περιοδικό στην ηλεκτρονική του έκδοση εστιάζει στις πολιτικές επιπτώσεις της πολύνεκρης επίθεσης και χαρακτηρίζει την προχθεσινή τραγωδία «εφιάλτη» για την Καγκελάριο.

«Η επίθεση του Βερολίνου συγκλονίζει τη γερμανική πολιτική. Η Άγκελα Μέρκελ λέει αυτά που πρέπει να ειπωθούν. Όμως πρέπει να φοβάται ότι εξαιτίας του τρομοκρατικού συναγερμού οι πιθανότητές επανεκλογής της το 2017 λιγοστεύουν» επισημαίνει το σχετικό άρθρο.

FAZ:

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung εστιάζει στην πολύνεκρη επίθεση τονίζοντας, πως η χώρα δεν είναι προστατευμένη και σημειώνει πως όποιος σχεδιάζει επίθεση αυτοκτονίας είναι ασταμάτητος.

«Στο Βερολίνο θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα» σημειώνει και τονίζει «Εφόσον ο δολοφόνος της χριστουγεννιάτικης αγοράς είναι όντως ισλαμιστής, αυτό δεν λέει τίποτα για τη μεγάλη πλειοψηφία αυτών που αναζητούν εδώ προστασία. Πίστευε κανείς πριν από την επίθεση στο Βερολίνο ότι όλοι οι πρόσφυγες είναι καλοί άνθρωποι που μοιράζονται τις αξίες μας; Όχι».

Süddeutsche Zeitung:

Η Süddeutsche Zeitung εξηγεί πως «η τρομοκρατία δεν είναι ιδεολογία» και σημειώνει πως αυτή αναπτύσσεται εκεί που το μίσος υπερισχύει της λογικής.

Ασύλληπτος ο δράστης:

Ο δράστης να τονίσουμε, πως διαφεύγει της σύλληψης, ενώ οι αρχές άφησαν ελεύθερο τον άνδρα που είχαν συλλάβει και θεωρούσαν ύποπτο.

Εκδήλωση συμπαράστασης στην Αθήνα:

Εκδήλωση συμπαράστασης αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 19:00 στο Γκαίτε που βρίσκεται στην οδό Ομήρου στην Αθήνα, για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο.

Η εκδήλωση σημειώνουμε πως έχει τίτλο «Stand with Berlin» και η κινητοποίηση ξεκίνησε μέσω σελίδας στο facebook.

Διαβάστε επίσης:

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Βερολίνο

photo:getty

The post Βερολίνο: Κυκλοφορεί και ο οπλοφορεί ο δράστης- Η επίθεση «εφιάλτης» για τη Μέρκελ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα