Βερολίνο: Δεν είμαστε έτοιμοι για συμφωνία στο Eurogroup

15:03 17/2/2017 - Πηγή: iPop

Το ενδεχόμενο συμφωνίας για το κλείσιμο της αξιολόγησης στο Eurogroup της Δευτέρας απέριψε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργού Οικονομικών, Wolfgang Schäuble, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή.

Η εκπρόσωπος του Γερμανού Υπουργού σημείωσε, χαρακτηριστικά, πως «υπάρχει πρόοδος, αλλά όχι τόση ώστε να πούμε ότι στο Eurogroup της Δευτέρας θα έχουμε συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης».

«Ακούμε ότι υπάρχει αρκετή πρόοδος στις συζητήσεις μεταξύ των θεσμών, όπως ότι υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις με την Ελλάδα.

Υπάρχει σύγκλιση. Αλλά δεν έχουμε προχωρήσει τόσο πολύ τεχνικά, ώστε να πούμε ότι τη Δευτέρα θα έχουμε μια τελική απόφαση για το κλείσιμο της αξιολόγησης» ξεκαθάρισε.

Η εκπρόσωπος του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, σημείωσε στη συνέχεια αναφορικά με το ΔΝΤ και τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα:

Η συμμετοχή του είναι απαραίτητη για τη συνέχιση του προγράμματος

Θυμίζουμε, πως νωρίτερα, την αισιοδοξία τους για πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας εξέφρασαν για ακόμα μια φορά κυβερνητικοί κύκλοι, οι οποίοι ανέφεραν, πως ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την επίτευξή της.

Πιο συγκεκριμένα, πηγές της Κυβέρνησης τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ σημείωσαν:

Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας. Η ελληνική πλευρά, όπως και τα εμπλεκόμενα μέρη, εργάζεται πυρετωδώς προς αυτήν την κατεύθυνση

Διαβάστε επίσης:

«Υπάρχουν προϋποθέσεις για πολιτική συμφωνία στο Eurogroup»

The post Βερολίνο: Δεν είμαστε έτοιμοι για συμφωνία στο Eurogroup appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα