«Οικονομία βουντού» χαρακτηρίζει ο Gabriel το να ζητά κανείς από την Ελλάδα πλεόνασμα 3,5%

13:44 17/2/2017 - Πηγή: iPop

Στην χώρα μας και συγκεκριμένα στις απαιτήσεις τις οποίες υπάρχουν από αυτή αναφέρεθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Sigmar Gabriel, σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung. Ο Γερμανός Υπουργός μεταξύ των υπολοίπων χαρακτήρισε «οικονομία βουντού» το να ζητά κανείς από την Ελλάδα πλεόνασμα 3,5% μέσα σε δέκα χρόνια.

Χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του ο Γερμανός Υπουργός σημείωσε «Το να

ζητά κανείς από την Ελλάδα να έχει στον προϋπολογισμό της πλεόνασμα 3,5% ετησίως, για ένα χρονικό διάστημα δέκα ετών, είναι οικονομία βουντού. Η επανάληψη της συζήτησης για την αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι το τελευταίο το οποίο χρειαζόμαστε τώρα. Ηδη, από τώρα στοιχηματίζουν κατά του ευρώ, τα σπρεντς / Spreads ανεβαίνουν. Αυτό δεν είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας. Το SPD μπαίνει στον προεκλογικό αγώνα με τον στόχο να διατηρηθεί η ενότητα της Ευρώπης. Θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος στο ανόητο αφήγημα ότι η Γερμανία είναι το κράτος που εισφέρει περισσότερα από όσα εισπράττει και είναι ούτως ειπείν το υποζύγιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης» ενώ υπογράμμισε, πως «Όλα όσα επενδύουμε στην Ευρώπη τα παίρνουμε πίσω πολλαπλάσια. Το 60% των εξαγωγών μας γίνεται προς την Ευρώπη».

Εν συνεχεία ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός μεταξύ των υπολοίπων εξήγησε, ότι:

Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι νιώθουν ότι η Γερμανία τους δασκαλεύει και ότι δεν υποχωρεί η ίδια ούτε σε μικροπράγματα, αλλά ζητά αλληλεγγύη όταν πρόκειται για τα δικά της συμφέροντα. Φυσικά και υπάρχουν σοβαροί λόγοι να σέβεται κανείς τα κριτήρια σταθερότητας, νομίζω όμως ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο στο οποίο πρέπει να προσεγγίσουμε ο ένας τον άλλον περισσότερο

Ο Γερμανός πολιτικός κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα «αν η Ελλάδα γίνει κεντρικό θέμα του γερμανικού προεκλογικού αγώνα» και απάντησε: «Πιστεύω πως είναι σαφές στην Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU/CSU), πρωτίστως όμως στην καγκελάριο, ότι η επανάληψη της συζήτησης για την αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρώπη είναι το τελευταίο το οποίο χρειαζόμαστε τώρα. Οι ακρωτηριασμοί δεν είναι οι πλέον ελκυστικές μέθοδοι θεραπείας. Πιστεύω ότι και οι Γερμανοί συντηρητικοί δεν έχουν κανένα συμφέρον να πυροδοτήσουν τους κινδύνους οι οποίο συνδέονται με κάτι τέτοιο. Ηδη από τώρα στοιχηματίζουν κατά του ευρώ, τα σπρεντς / spreads ανεβαίνουν. Αυτό δεν είναι προς το συμφέρον μας».

The post «Οικονομία βουντού» χαρακτηρίζει ο Gabriel το να ζητά κανείς από την Ελλάδα πλεόνασμα 3,5% appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα